tužna vijest

Tragedija u Brazilu: Popularna pjevačica, čije su pjesme osnaživale žene, tragično izgubila život u teškoj nesreći

Njezin bivši zaručnik, s kojim je prekinula u rujnu ove godine, preuzeo je brinu o njihovom dvogodišnjem sinčiću Leu Diasu.

Tragedija u kojoj je život izgubila brazilska glazbena ikona, 26-godišnja Marília Mendonça, zaprepastila je svijet. Tužna vijest objavljena je nakon što se u petak na večer srušio zrakoplov kojim je putovala na koncert. Nema preživjelih, objavile su vlasti, a društvene mreže preplavili su izljevi tuge, prenose The Huffington Post i AP. Među njima oglasila se i brazilska nogometna zvijezda Neymar, Maríliain prijatelj.

- Odbijam vjerovati, samo odbijam - poručio je na Twitteru.

Nesreća se dogodila između Mendonçinog rodnog grada Goianija te Caratinga, malog grada u državi Minas Gerais koji se nalazi sjeverno od Rio de Janeira.

Dobitnica latino Grammyja i feministica čiji je glazbeni izričaj, sertanejo, brazilska inačica countryja, a riječi njezinih pjesama osnaživale su žene, u petak popodne objavila je posljednji video. Vidi se kako prilazi zrakoplovu s kutijom za gitaru u ruci... Te iste večeri ostaci letjelice pronađeni su u ruralnom području, nedaleko od vodopada. Poginula su i četiri putnika na tom letu.

image

Marília Mendonça

ANDRE CARDOSO/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Odlazak legende: Pjevač omiljenih UB40 preminuo nakon kratke bolesti, shrvani kolege objavili vijest

Pjevačica čiji Instagram profil prati 38 milijuna obožavatelja iza sebe je ostavila sinčića Léa Diasa kojeg je dobila u vezi s kolegom i sunarodnjakom Murilom Huffom (26).

image

Vatrogasna kola prenijela su ostatke brazilske glazbenice na posljednje počivalište u Brazilu.

EVARISTO SA/AFP/PROFIMEDIA

Šokiran je njezinom smrću te moli obožavatelje da izraze sućuti i dalje objavljuju na društvenim mrežama dok se ne organizira komemoracija, a obitelj Marílije Mendonça oporavi od šoka, ako je to uopće moguće. Par je prekinuo zaruke krajem rujna ove godine, a o malenom Leu, koji će 16. prosinca napuniti dvije godine, brigu je preuzeo otac.

Linker
20. travanj 2024 08:48