Na zidiću

Tko je imao ovakvo djetinjstvo? Marijanu Batinić slučajan susret podsjetio na bezbrižne dane u Splitu

Pokazujući kćeri gdje i kako se zabavljala s prijateljima, voditeljica je susrela starog prijatelja nakon 20 godina, taj ju je događaj vratio u prošlost i još jednom donio osjećaj bezbrižnosti iz školskih dana.

Simpatična televizijska voditeljica Marijana Batinić trenutno je na porodiljnom odmoru, nakon rođenja druge kćeri Roze u rujnu prošle godine svo vrijeme provodi uz nju i stariju Enu. Voditeljica je već neko vrijeme u Splitu, odakle se redovito javlja na društvenim mrežama i pokazuje kako uživaju u lijepom vremenu i blagoj mediteranskoj klimi.

"Netko bi mogao pomisliti da se u Splitu samo penjemo po zidićima, ispijamo kave i sunčamo na zimskom suncu, ali što da radim kad sam na odmoru u rodnom gradu", započela je svoju objavu Marijana - uz dvije fotografije na kojima su ona i kći Ena sportski obučene i druže se u za nju omiljenom kutku Splita.

"Ovo sam kćeri taman pričala kako sam kao mala, dok sam još sanjala o karijeri pjevačice, na ovom zidiću održavala (besplatne) koncerte ekipi iz ulice. Okupljali smo se godinama, ma cijelo djetinjstvo, svake ljetne večeri uvijek na istom mjestu, baš ispred ove crkvice... Dolazili na rošulama, karetima, biciklima s banana-sicevima, a upravo je ovdje bila startna pozicija za utrke Kakvi dani...", opisuje Marijana kakve ju uspomene vežu za mjesto, maleni plato ispred sićušne kamene crkve.

Čitajte i: Marijana Batinić u rodnom gradu puni baterije za veliki događaj u životu svake žene

U trenutku kada je svojoj starijoj mezimici opisivala kako je izgledalo njeno djetinjstvo, dogodio se jedan usputan susret.

Nostalgična sjećanja

"I baš dok sam Eni prepričavala naše dogodovštine, autom je prošao Stipe, jedan od mojih najboljih prijatelja iz djetinjstva kojeg sam zadnji put vidjela prije nekih dvadesetak godina. Zaokupljena djecom (cendranje na jednom, mamakanje na drugom uhu), jedva sam se snašla i samo mu ovlaš mahnula", nastavila je Batinić. Iako sa starim prijateljem nije razgovarala, počela se prisjećati tih davnih dana iz djetinjstva.

"Valjda me zbog tog susreta starih prijatelja koji su se rezervirano pozdravili cijeli dan pere neka nostalgija. Vratila sam se u vremena kukala i vatala, sklona, franja, laštika, trule kobile i graničara, vremena cufova i kupanja u širokim majicama koje smo nosili naopako, pazeći da kupaći slučajno ne proviri kupaći kostim. (Šteta što sad nisu u modi, dobro bi mi došla jedna ovo ljeto). Ljetne praznike nismo mogli zamisliti bez točenog sladoleda u tri boje, Čunga lungi i japanki od frotira...", prisjećala se odrastanja u Splitu i bezbrižnih ljeta koja je provodila s prijateljima.

Čitajte i: Marijana Batinić priznala da nije u najboljoj formi: ‘Gore li kalorije dok gledaš svoj stari trening?‘

"Cijeli dan mi naviru sjećanja za koje sam mislila da sam ih zauvijek pospremila u prošlom stoljeću. A Stipe je samo mahnuo i produžio dalje, nesvjestan da je oživio slike, vratio mirise, okuse i boje predivnog djetinjstva u maloj Ulici svetog Lovre...", otkrila je na kraju Marijana ime ulice, koja je njenoj ekipi nekada bila glavno okupljalište.

Linker
20. travanj 2024 18:19