STIGLA JE NASTJA

Tisja Kljaković rodila djevojčicu, suprug im doma pripremio nezaboravno iznenađenje

Splitska karikaturistica sa suprugom Igorom već ima desetogodišnju kćer Issu, a sada im je kao najljepši poklon za Božić stigla djevojčica kojoj su nadjenuli ime Nastja.

Akademska slikarica Tisja Kljaković Braić (41) u splitskom je rodilištu uoči Božića carskim rezom na svijet donijela drugu kćer kojoj je ime odabrala baka, a simpatične dojmove u svom je prepoznatljivom stilu opisala na Facebooku. Kao da nisu bili dovoljni hormoni nakon porođaja i tuga što zbog pandemije suprug nije mogao biti uz nju, uspio je dodatno razbuktati emocije iznenadivši je kao nikada do sada - shvatila je to kada je ušla u njihov splitski dom.

„Rodila se Nastja. Carskim rezom i to onim kad sve čuješ. Izvuka ju je Damir Roje. Neizmjerno smo mu zahvalni svi od čistačice pa do glavne sestre imali su jedan odnos u momentu kad nisi baš reprezentativan. Nekako sam bila najsličnija sumoborcu u lila spavačici KBC Split. Uglavnom, sunce me nakon četiri dana obasajalo kad je stigla vijet da nas puštaju dan prije Nove godine. Uzbuđeno javin Igoru, a njega priko mobitela oblija ladni znoj. Posljednje izlazi moja cimerica koja je čekala da joj muž usisa, a mog oš nema... tišina na odjelu, svi otišli. Ja čekam, suza suzu stiže. Šaljem priteće poruke, da ću zvat ćaću, taksi. Da ću izać u lila spavačici. Napokon sestra nosi robu za mene i malu. Spuštan se liftom. Sestra nosi malu. Nigdi žive duše. Eno ga...izlazi iz auta sa balunima. Pogledom dobro da nisam izbuzala sve balune. On šporke kose pune piture grli, ljubiplače, slikaje...kad me infark nije opalija... Dakle, u četiri dana otkako me nije bilo renovira je cilu kuću. -Sve je bilo na srid sride kad si nazvala-, kaže. Sve što je godinama čekalo sve je napravija. A cvića... Opet sam mu rekla:'Divno, a koliko si to platija?”, opisala je Tisja koja zahvaljujući svojim životnim karikaturama uspijeva izmamiti svakome osmijeh na lice.

image
Tisju Kljaković suprug je nemalo iznenadio kada se vratila kući iz rodilišta
FOTOGRAFIJE: HM ARHIVA

Tisja je upravo svom suprugu posvetila svoju najnoviju ljubavnu knjigu 'Oni'.

"Oni su stalno u svađi, ali se vole. Jako se vole, što je normalno. To je zapravo ljubavna knjiga. Zapravo su Oni tema i na slikama. Oni su izašli iz slika. Primijetit ćete uvik su dva para na slikama, u karikaturama žive neke druge živote. Jedno je poezija, a drugo je stvarni život. Te komercijalne slike koje sam radila za prodaju uvik su imale dozu duhovitosti u sebi. Bio je jedan mali okidač, napravila san crtež i objavila ga: Ona Njemu češe leđa, a on joj daje uputstva di će - gori, doli, livo, desno - i onda se to zakotrljalo. Tako su nastali Oni", kazala je nedavno Tisja te dodala da obožava svoj bračni život.

ČITAJTE I:

Poznata domaća karikaturistica čeka drugu kćer: 'Moja mater joj već bira ime'

Želite pomoći i istovremeno si oplemeniti prostor? Tridesetak domaćih autora donira djela onima koji doniraju za Petrovu

Linker
12. travanj 2024 04:30