‘Elvis‘ ga koštao zdravlja

Tijelo mladog glumca počelo se gasiti nakon snimanja: ‘Probudio sam se u četiri ujutro sa strašnim bolovima‘

Nakon intenzivnih priprema za film, snimanje je bilo još intenzivnije, što je glavnog glumca posve iscrpilo.

Jedan od najiščekivanijih filmova ove godine svakako je "Elvis" o životu i karijeri kralja rock 'n' rolla kojeg je utjelovio Austin Butler. Butler je mjesecima imao intenzivne pripreme da bi što vjernije dočarao Elvisovu mimiku, plesne pokrete pa čak i pjevanje, proučavajući njegove koncerte i gledajući sate intervjua i videa.

Snimanje filma je također bilo intenzivno, a takav tempo malo tko izdrži. Za GQ magazin otkrio je da se nakon snimanja opasno razbolio. Naime, dijagnosticiran mu je virus koji simulira upalu slijepog crijeva pa je tjedan dana proveo u krevetu.

"Probudio sam se u četiri ujutro s strašnim bolovima i hitno sam prevezen u bolnicu. Moje tijelo se počelo gasiti dan nakon što sam završio Elvisa", kazao je Butler.

image

Austin Butler kao Elvis Presley.

LANDMARK MEDIA/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Čitajte i: Elvis se stvarno vraća! Priscilla Presley oduševljena filmskom pričom o kralju rock‘n‘rolla

Glumac izgleda gotovo u potpunosti kao Elvis, a otkrio je i da se s glazbenikom povezao na osobnoj razini jer su bili istih godina kada su im umrle majke.

Njegova majka je preminula kada je on imao 23 godine, kao i moja kad sam ja imao 23. Kad sam to saznao, naježio sam se i samo sam pomislio: 'U redu, mogu se povezati s tim'", otkrio je Butler.

Obitelj Elvisa Presleya podržala je Butlera u ulozi, a Elvisova kći Lisa Marie Presley rekla je da bi za tu ulogu trebao dobiti Oscara. Upoznao je i Presleyjevu udovicu Priscillu za koju je rekao da je izgledala poput anđela. "Nakon tog susreta, imao sam suze u očima".

Presley je preminuo u Memphisu 1977. u dobi od 42 godine, a iza sebe je ostavio mnogo hitova poput Can’t Help Falling In Love, A Little Less Conversation, Don’t Be Cruel, Jailhouse Rock, Love Me Tender...

Linker
20. travanj 2024 13:08