Godina suza i lekcija

Teška godina za Josipu Pavičić: Nakon iznenadnog i bolnog prekida ljubavne veze, uslijedila je još jedna agonija

Nema sumnje da će spisateljica i voditeljica ovu godinu što prije pokušati zaboraviti jer ostavila joj je - gorak okus u ustima. Nakon prekida veze u koju je vjerovala, iznenada ju je zdravstveno stanje prikovalo uz bolnički krevet i to samo nekoliko dana ranije no što je s prijateljima trebala otputovati na doček Nove godine.

"Jučerašnja tuga može postati današnja radost; današnja radost može se sutra pretvoriti u tugu, nepredvidivi život..", opisala je svoju trenutnu situaciju u samo jednoj rečenici Josipa Pavičić (43) koja je tijekom božićne noći zbog zdravstvenog stanja završila u bolnici. Sve je to otkrila na dan kada je trebala biti na letu za Dubai gdje je s prijateljima trebala dočekati Novu godinu.

"Danas sam trebala biti na letu za Dubai, s najdražim osobama. Ali, ‘netko je imao drugačiji plan. Moj me život odlučio potpuno očistiti od boli i mulja jer je 2021. godina za mene bila upravo to: GODINA SUZA I LEKCIJA.

Bila sam jaka i zahvalna sam joj bez obzira koliko me je boljela. Dobro je da nas ‘mlatne po glavi kad zabrazdimo' jer nitko i ništa nije vrijedno našeg mira.

Tek jedan dan u bolnici dovoljan je da shvatimo kako su dokazivanja, obazrivosti, davanje stotinu prilika, zamjeranja, iskrivljeni prioriteti samo dio ljudske gluposti. Nesvjesnost i um isključimo tek kad se suočimo s višom silom", piše Josipa.

Zdravstvene nedaće uslijedile su samo mjesec dana nakon što je shvatila da je njezinoj ljubavi s ginekologom Markom Kisićem, koja joj se činila idiličnom – došao kraj. Josipa je tada istaknula kako ništa nije onako kako nam se na prvi pogled čini, jer samo nekoliko tjedana ranije obasipali su prijatelje s romantičnog putovanja iz Turske.

ČITAJTE I : Još jedan domaći par prekinuo nakon samo godinu dana: ‘Ako se dogode prepreke, laži ili trokut, jasno je kako propada sve‘

image

Josipa Pavičić i Marko Kisić

FOTOGRAFIJE: MAJA JUROVIć

"Znate li kako ništa nije onako kako nam se na prvi pogled čini? Svi imamo svoje dvije strane, vanjsku i unutarnju. Vanjska može biti javna, ali unutarnja ne može jer ako nju napravimo javnom, izgubit ćemo dušu i izvornost. To je kao da hodamo ulicom u kaputu okrenutom naopako ili u hlačama izvrnutih džepova. Kao što sjemenka treba privatnost i tamu pod zemljom da pusti svoj korijen, tako i intimne veze trebaju ostati privatne da bi dvoje moglo postati jedno. Vanjski izazovi mogu se izdržati jedino ako smo dobro ukorijenjeni i iskreni u svom duetu. No ako smo samo dvije sjene koje igraju igru, naša takozvana ljubav nije ništa drugo doli zanovijetanje, dominiranje i mučenje. I još ako se primjerice dogode prepreke u obliku laži ili sudionika koji krug od dvoje pretvore u trokut, a u trokutu je troje, jasno nam je kako propada sve. Identično kao i sa sjemenkom. Ako ju izvadimo iz zemlje i izložimo pogledima, suncu ili tuđim rukama, biljka nikad neće niknuti. Postoji i još jedna mogućnost, da je sjemenka 'bolesna', a takvoj sjemenci ne može više pomoći zemlja, sunce ni ljubav”, napisala je Josipa.

ČITAJTE I: Nježnosti na špici: Josipa Pavičić i poznati ginekolog nisu mogli sakriti zaljubljenost

Linker
20. travanj 2024 05:30