Želi ostaviti trag

Teška dijagnoza... Bruce Willis bi zbog bolesti uskoro mogao okončati karijeru

Američki glumac Bruce Willis ove godine ima zakazanih čak jedanaest filmskih premijera, jer rad smatra najboljim lijekom protiv simptoma bolesti koja bi mu mogla okončati karijeru.

Pred kamerama je preživio sve nedaće, ugroze i opasnosti u nezaboravnom filmskom serijalu Umri muški čijih je pet nastavaka obilježilo holivudsku povijest akcijskog žanra. Samo u originalnom djelu iz 1988. film donosi četrdeset nevjerojatno uzbudljivih priča u kojima njujorški policijski detektiv John McClane razbija radikalnu terorističku organizaciju u pokušaju da se pomiri sa ženom svog života koja ga je napustila i preselila se na drugu obalu u Los Angeles.

image

S prvom suprugom Demi Moore na premijeri filma 'Umri muški 2' u Los Angelesu 1990.

ALAN BERLINER/BEI/SHUTTERSTOCK

Ta uloga sigurno je najvažnija u impresivnoj filmografiji Brucea Willisa, holivudskog velikana koji 19. ožujka slavi 67. rođendan. Tu su i uloge u kultnim filmovima Pakleni šund, Peti element, Dvanaest majmuna, Armageddon, Šesto čulo, te brojnim blockbusterima zahvaljujući kojima je Bruce Willis stekao osobno bogatstvo čija se vrijednost procjenjuje na 250 milijuna dolara.

image

Sa Cybill Shepherd je glumio u TV serijalu 'Moonlighting'

ABC-TV/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Usprkos tome što je egzistenciju osigurao za tri života glumac ne želi živjeti od slavne prošlosti, pa je u njegovom rasporedu za 2022. zakazano čak jedanaest filmskih premijera. No, razlog tome što trenutačno prihvaća baš svaku ulogu koju mu ponude, vjerojatno leži i u tome što je svjestan da je kraj njegove iznimne profesionalne karijere sve bliže.

image

Sa suprugom Emmom Heming na premijeri filma 'Brooklyn bez majke' u New Yorku 2019.

GREGORY PACE/SHUTTERSTOCK

Bruce Willis je prema informacijama iz njegova najužeg kruga načet demencijom i ima sve većih problema s pamćenjem, kako u privatnom životu, tako i na setu. Zbog toga je pred kamerom odlučio umrijeti muški i dok može želi iskoristiti svaki trenutak za snimanje.

Čitajte i: Dobrodošli u Dollywood! Što slijedi nakon šokantne odluke i njenog ‘ne‘ kući slavnih?

Pa dokle ide.

image

Proslavila ga je uloga u filmskom serijalu 'Umri muški'

20TH CENTURY FOX/KOBAL/SHUTTERSTOCK

Glumac iz braka s kolegicom Demi Moore ima odrasle kćeri Rumer, Scout i Tallulah Willis, a od 2009. je u braku s modelom Emmom Herning s kojom je dobio kćeri Mabel (10) i Evelyn (8). Okušao se i kao glazbenik na tri studijska albuma, a s kolegama Arnoldom Schwarzeneggerom i Sylvesterom Stalloneom pokrenuo je lanac Planet Hollywood koji uključuje restorane, hotele i resorte za odmor.

Linker
18. travanj 2024 19:33