Složna obitelj

‘Svira Tonči, sviram ja, sviraju djeca, a i zet‘: Vjekoslava Huljić o atmosferi u njihovoj kući

Sa suprugom Tončijem je i kod svoje djece, sina Ivana i kćeri Hane, uspješno probudila ljubav prema glazbi te nam je opisala kako u njihovoj glazbenoj obitelji izgleda svakodnevica.

Autorica nebrojenih hitova Vjekoslava Huljić posljednjih se dana u medijima doslovno mora braniti od znatiželjnih upita o životu njene kćeri Hane i zeta Petra Graše. "Ja sam odgovarala koliko sam htjela i mogla, jer mislim da ne treba puno pričati o ljubavi. Uglavnom ne volim kad me se pita puno i ne volim pričati puno, više govorim o svom radu nego o privatnom životu", kazala je Vjekoslava Huljić za Gloria.hr.

Iako joj nije ugodno odgovarati na privatna pitanja svojih najmilijih, Vjekoslava nikako neće izbjegavati javna događanja, poput dodjele glazbenih nagrada Top.HR Music Awards, na koju je došla kao pratnja suprugu Tončiju Huljiću. Album Inamorana Tončija Huljića & Madre Badessa, tom je prilikom dobio nagradu kao najprodavaniji novi domaći album.

image

Tonči i Vjekoslava Huljić na dodjeli Top.HR Music Awards

BOJAN ZIBAR I MARIO POJE

Čitajte i: Dodijeljene Top.hr Music Awards: Najpopularniji glazbenici okupili se na jednom mjestu

"Mislim da je čovjek živ i zdrav dok radi", kazala nam je Vjekoslava, a zatim je otkrila i što misli o glazbenim nagradama.

"Najveća mi je nagrada kad pjesma uđe u srca ljudi, kad je čuješ na svakom koraku... to mi je najveća nagrada. Ima tu i puno fizičkih nagrada, ne znam više koliko..., ali i dalje mi je najveće zadovoljstvo kada je pjesma gotova, kada sam zadovoljna s njom i kad pođe u svijet. Pa pjesma onda ili poleti ili padne", kazala je Vjekoslava Huljić.

image

Ponosni roditelji na vjenčanju kćeri Hane

JOŠKO SUPIĆ/CROPIX

Nije tajna da gotovo sve pjesme piše sa suprugom Tončijem, a otkrila je i kako izgleda taj njihov proces stvaranja.

"Kada radimo, Tonči i ja u pravilu znamo za koga radimo, i zaista se rijetko dogodi da neku pjesmu radimo za jednu osobu, a potom je damo nekom trećem. To je bio slučaj s pjesmom Dva put san umra. Mi smo tu pjesmu radili za Magazin, a onda se meni, ne znam zašto, dogodio, muški tekst. Pa je pjesma došla u ruke Oliveru. Ali uvijek znamo za koga radimo i ovisno o tome znam kakav senzibilitet netko nosi, kakvu karizmu, kakva mu pjesma leži i nastojim prema svakome postupiti najbolje što mogu i dati najbolje od sebe", opisala je ova plodna autorica.

image

U domu Huljićevih je uvijek veselo, jer ako ne svira Vjekoslava, svira netko od članova obitelji

SAŠA BURIĆ/CROPIX

Čitajte i: Vjekoslava Huljić otkrila što misli o Graši i koja joj je najdraža njegova pjesma

Sa suprugom je i kod svoje djece, sina Ivana i kćeri Hane, uspješno probudila ljubav prema glazbi te nam je opisala kako u njihovoj glazbenoj obitelji izgleda svakodnevica.

"Puno se svira, i pjeva se, ali još se više svira jer svi sviramo, pa se znamo našaliti da nam je kuća kao muzička škola, ali uglavnom od malih nogu sviramo i Tonči i ja, sviraju i djeca, svira i zet. Tako da je uvijek veselo, ne znam kako je susjedima, ali nama je veselo", našalila se Vjekoslava Huljić.

Linker
18. travanj 2024 09:39