velika tv promjena

Šuška se, šuška: Kelly Clarkson mogla bi zamijeniti Ellen DeGeneres

Sve je izglednije da će 18. sezona mega popularnog “The Ellen DeGeneres Show” - koji je na malim ekranima u SAD-u prvi put emitiran u rujnu 2003. - biti i posljednja tv sezona osnivačice i voditeljice Ellen DeGeneres (62).

Naime, nakon optužbi o mobingu, ponižavanju i seksualnom uznemiravanju u njeznom showu koje su u javnost procurile lani, sve je više gledatelja koji prije početka nekad jedne od najgledanijih emisija mijenjaju kanal. Tako je komičarka i glumica, koja je osvojila srca Amerikanaca upravo svojim šarmom, nepretencioznošću, prisnošću i spremnosti da se i našali i naruga na svoj račun, pala na ispitu kad se ispostavilo da je komičarka iza kamera posve drukčija osoba od one kad se upale reflektori. Gledanost se smanjila za 8 posto, a njezina glavna konkurencija "The Kelly Clarkson Show" - koji se emitira nakon "Ellen” – mogla bi dobiti njezin udarni termin.

image
Producenti koji su vršili mobbing na dno su povukli i slavnu voditeljicu
Shutterstock Editorial/Profimedia

Optužuju je za zataškivanje i gledanje na drugu stranu

Iako su optužbe skoro četrdesetoro zaposlenika upućene na račun troje izvršnih producenata – Eda Galvina, Mary Connelly i Andyja Lassnera, te glavnog scenarista Kevina Lemana, voditeljici zamjeraju da zbog svoje izoliranosti od ostalih nije znala, ili nije htjela znati, što se radi u njeno ime i u njezinom showu.

Kraljici dnevnog programa čiji je svaki show pratilo više od 2,4 milijuna gledatelja ponestaje vremena, a pismo kojim se javno ispričala zaposlenicima zbog svojih sada već bivših producenata javnost nije prihvatila onako kako je očekivala. Tek nekoliko mjeseci dijeli je od opstanka ili pakiranja stvari i napuštanja studija u kojem je skoro dva desetljeća ugošćavala najveće zvijezde.

Konkurentica kao favorit za Ellenino mjesto

Naime, nove epizode nakon skandala ne prati ni približan broj gledatelja kao prije. Jedan od razloga je i što su se okrenuli Elleninoj najvećoj konkurenciji, "The Kelly Clarkson Show", koji vodi pjevačica Kelly Clarkson (38). Zbog pada gledanosti Ellen je upala u depresiju i počela tražiti utjehu u hrani pa se u mjesec dana uspjela udebljati čak 15 kilograma! Prljavo rublje s posla negativno je utjecalo i na brak najpoznatije svjetske lezbijke: njezina supruga, glumica Portija Rossi sve teže podnosi Ellenine ispade. "The Kelly Clarkson Show" - koji se emitira nakon emisije Ellen DeGeneres - mogao bi zauzeti mjesto "Ellen" ukoliko ona ne uspije obnoviti svoj višemilijunski ugovor. Kelly bi tada vjerojatno dobila Ellenine termine, ali Telepictures će se boriti da ih zadrži. Dakle, bit će to svojevrstan rat između Telepicturesa i NBC Universal Domestic Television Distributiona koji su pop pjevačici Clarkson omogućili da u rujnu 2019. pokrene svoju istoimenu emisiju. Ubrzo je postala jedna od najgledanijih dnevnih emisija, i baš kao i Ellen, počela skupljati nagrade – dnevne Emmyje.

Kelly Clarkson američka je pop - rock pjevačica i glumica, pobjednica prve sezone američkog showa o talentima Američki Idol i dobitnica tri Grammyja, ne odustaje, baš kao ni Ellen DeGeneres, a o pobjednici će, u konačnici, odlučiti moćni tv producenti.

Linker
24. travanj 2024 17:44