Kurt Arrigo/MEGA / The Mega Agency / Profimedia
Ojačajte imunitet

Super zdravi doručak iz kuhinje Meghan Markle: brz, jednostavan i prepun vitamina

Sada, ali i tijekom cijele godine od presudne je važnosti održavati jak imunitet. U tome najveću ulogu igra prehrana, a najjednostavniji način kako u organizam unijeti mnoštvo nutrijenata jest napraviti si smoothie. Recept za omiljeni napitak podijelila je i vojvotkinja od Sussexa.

Meghan Markle je u nekoliko navrata, još prije udaje za princa Harryja, otkrila da vježba i pazi na prehranu, a jedan od omiljenih napitaka koji njezin imunitet drži jakim jest smoothie.

Bivša glumica još je 2015. rekla kako svako jutro započinje kombinacijom zdravih namirnica, a podijelila je i recept u intervjuu za legendarni magazin The Chalkboard. Njezin doručak obično se sastoji od shakea od vanilije s malo borovnica ili smoothie od acai bobica, manuka meda i pčelinjim peludom.

Smoothie od acai bobica omiljen je doručak vojvotinje od Sussexa.

Također, rekla je kako već jako dugo ne jede brzu hranu. Umjesto toga pije zelene sokove od povrća i voća. Dok Meghan nastoji održati uravnoteženu prehranu, svakodnevno unosi i dodatne prehrani koji uključuju magnezij, B-12 kapi, multivitamine i pripravke za kontrolu kortizola, hormona stresa.

Također, Meghan nekada konzumira i Ashwagandhu, moćnu biljku koja se u tradicionalnoj indijskoj medicini Ayurvedi koristi već godinama za ublažavanje upala, snižavanje krvnog tlaka i jačanje cjelokupnog organizma.

Young woman drinking green juice
Getty Images
Korabicu, narano, možete zamijeniti špinatom, blitvom, brokulom ili drugim povrćem bogatim željezom.

Kako biste i vi svoj organizam održali zdravim i ojačali imunitet, donosimo jedan brz, jednostavan i vitaminima prebogat recept:

  • korabica s lišćem
  • jabuka
  • mrkva
  • 1 dl vode

Stapke korabice izrežite na 1-2 cm dužine kako ne bi oštetile sokovnik. Glavu korabice također izrežite na ploške te stavite u sokovnik. Potom dodajte lišće, jabuku i mrkvu te u dobiveni sok dodajte vode. Iznenadit ćete se, odličnog je okusa!

Linker
17. travanj 2024 05:39