POČELO JE

Sude mu! I ne, Kevina Spaceyja pred sudnicom u Londonu nisu dočekali obožavatelji

Proslavljeni glumac i oskarovac odavno je završio na holivudskoj crnoj listi zbog optužbi za seksualno uznemiravanje i zlostavljanje zbog čega će odgovarati i pred londonskim sudom.

Glumački velikan i dvostruki oskarovac Kevin Spacey na londonskom je sudu odbacio optužbe o seksualnom zlostavljanju trojice mladića zbog čega može biti osuđen na zatvorsku kaznu do 20 godina.

Na prvom ročištu koje je održano nakon što je sudsko vijeće potvrdilo optužnicu protiv 62-godišnjeg Spaceyja glumac se izjasnio nevinim po sve četiri točke optužnice.

image

Ispred zgrade londonskog suda nije bilo glumčevih obožavatelja

BEN CAWTHRA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Nakon toga je uz jamčevinu pušten da se brani sa slobode, a glumac niti na dolasku na ročište, niti na izlasku iz sudnice nije pokazivao emocije.

Čitajte i: Nagađanja su točna! Oskarovac Kevin Spacey u zagrebu snima film o franji tuđmanu

Zgradu suda okružili su predstavnici i brojni aktivisti, a među njima nije bilo Spaceyjevih obožavatelja.

image

Kevin Spacey dolazi na sud Westminster Magistrates

WIKTOR SZYMANOWICZ/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

'Gospodin Spacey surađuje s istražiteljima kao i u svim prethodnim slučajevima', izjavio je njegov odvjetnik Patrick Gibbs.

Tužitelji tvrd kako su se spomenuti događaji odigrali između ožujka 2005. i travnja 2013., a seksualna neutaživost glumca je već stajala karijere.

image

Kevin Spacey odgovara na optužbe za seksuano zlostavljanje

BEN CAWTHRA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Još doduše nije pravomoćno osuđen niti u jednoj parnici koja se vodi protiv njega, ali se još prije pet godina zbog svega povukao iz javnosti.

U Hollywoodu više nikad neće dobiti ulogu, pa prihvaća sve što mu ponude. Tako je nedavno u Zagrebu glumio prvog hrvatskog predsjednika dr. Franji Tuđmana u igrano-dokumentarnom filmu Jakova Sedlara.

Linker
16. travanj 2024 15:03