Pad sistema

Stranger Things: Zašto smo se navukli na najgledaniju Netflixovu seriju?

Čak 930 milijuna gledatelja prati zastrašujuće događaje u gradu Hawkinsu, Indiana, čiji su stanovnici suočeni s neobjašnjivim događajima, ali ne pokušavajte ga posjetiti jer je plod mašte autora serije

Prošlog vikenda Netflix je zasut ljutitim komentarima korisnika zbog pada sustava, no za platformu to je, koliko god čudno zvučalo, nevjerojatan kompliment. U gluho doba noći pustili su posljednja dvije epizode četvrte sezone svoje najgledanije serije "Stranger Things" i nedugo potom postali nedostupni korisnicima zbog golemog interesa fanova. Sustav je pao oko tri sata ujutro, javlja Variety, a na društvenim mrežama zabilježeno je u kratkom vremenu oko 13.000 komentara fanova da kakav je to način i kad misle proraditi da u miru pogledaju kako završava sezona... U kratko vrijeme oborili su više rekorda: najznačajniji je taj da je znanstveno-fantastičnu horor seriju, čija se radnja se odvija 80-ih godina prošlog stoljeća u gradu Hawkins, Indiana, proteklih 28 dana bez daha pratilo 930 milijuna gledatelja. Na početku prikazivanja sezone skinuta su rekordna 781 milijuna sata, dok se donedavno najpopularniji Bridgerton 2 može pohvaliti sa 656.2 milijuna skinutih sati u istom razdoblju.

Modna ikona

Zašto je serija toliko privlačna? Zbog čega se toliko fanova navuklo na zastrašujući sudar alternativne stvarnosti i zbilje u američkoj provinciji, što je okidač radnje serije? Finale četvrte sezone traje dva i pol sata, što je duljina cjelovečernjeg filma, što se sviđa gledateljima, piše Variety. Tu je i element teorije zavjere jer na događanja u gradu utječe tajanstveni vladin institut u kojem se eksperimentira s djecom koja imaju nadnaravne sposobnosti (nešto poput knjige "Institut" Stephena Kinga). Treća stvar je to da jedna od glavnih glumica, 18-godišnja Millie Bobby Brown, briljira u ulozi djevojke progonjene zbog nadnaravnih sposobnosti.

Čitajte i: Millie Bobby Brown o seksualizaciji koju proživljava otkako je punoljetna: ‘Mogu vam reći da je odvratno‘

Ona je nešto poput Zendaye u "Euforiji": njezini outfiti na crvenom tepihu senzacionalni su i zasluženo je proglašena novom modnom ikonom. Značajnu ulogu ima i američka glumica Winona Ryder: glumi majku dvoje djece suočenu s hororom u gradu, koja pokušava obraniti svoju obitelj. Zahvaljujući seriji, glumica doživljava novi uzlet u karijeri.

Ukratko, seriju koju su otkrili klinci i tinejdžeri, prigrlili su njihovi roditelji pa obara rekorde gledanosti. I za kraj, mala digresija: ne pokušavajte hodočastiti u Hawkins jer je plod mašte autora serije, braće Matta i Rossa Duffer, američkih filmskih i televizijskih pisaca, redatelja i producenata. Savršeno su iskompilirani nekoliko horor knjiga i serija u fantastičnu priču koja nas ostavlja bez daha.

Linker
16. travanj 2024 23:30