-/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA
10 godina od odlaska

Stiže novi dokumentarac o velikoj glazbenici iz perspektive njezine majke: ‘Svijet nije poznavao pravu Amy‘

Nakon najave dokumentaraca o dvjema glazbenim divama - Tini Turner i Janet Jackson, ovoga srpnja na BBC dolazi dokumentarac o legendarnoj Amy Winehouse, koji će prikazati do sad nepoznate detalje o zvijezdi koja nas je prerano napustila.

Nakon najave dokumentaraca o dvjema glazbenim divama - Tini Turner i Janet Jackson, ovoga srpnja na BBC dolazi dokumentarac o legendarnoj Amy Winehouse, koji će prikazati do sad nepoznate detalje o zvijezdi koja nas je prerano napustila.

Već je prošlo gotovo 10 godina otkad nas je napustila talentirana glazbenica Amy Winehouse. Iako smo u dokumentarcu Amy iz 2015. doznali mnogo detalja o njezinu životu koji je okončan zbog posljedica od uzimanja opijata, BBC za godišnjicu smrti 23. srpnja planira izbaciti novi dokumentarni film o njezinom životu i djelu, ali iz perspektive njezine majke.

Naime, Janis Winehouse želi snimiti film jer boluje od multiple skleroze te se boji da će izgubiti sva sjećanja na svoju kćer. Bolest joj je dijagnosticirana 2003. godine, a problemi s pamćenjem česta su posljedica te bolesti.

image
Amy Winehouse i majka Janis na Grammyjima 2008.
RICHARD YOUNG/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Čitajte i: Na HBO dolazi dokumentarac o Tini Turner: Donosi potresnu priču o nasilnom braku iz kojeg je jedva pobjegla

"Ne osjećam da je svijet poznavao pravu Amy, onu koju sam odgojila. Radujem se prilici da ponudim razumijevanje njezinih korijena i dublji uvid u stvarnu Amy", rekla je Janis.

Pjevačica i kantautorica, koja je zbog svojeg albuma ‘Back to black‘ iz 2006. proglašena jednim od najvećih talenata svoje generacije, preminula je s 27 godina od posljedica trovanja alkoholom.

Dokumentarac pod nazivom "Amy Winehouse: 10 Years On" prikazat će neke od dosad neviđenih snimaka iz obiteljske arhive, intimne nastupe iz BBC arhive te razgovore s bliskim ljudima. Janis će se pridružiti obitelj i prijatelji, a film će ponuditi novu interpretaciju njezinog života, ljubavi i naslijeđa kojeg vode žene.

image
IMAGE CAPITAL PICTUR/FILM STILLS/PROFIMEDIA

Čitajte i: Stiže dvodijelni dokumentarac o Janet Jackson: U njemu će glazbena diva govoriti o smrti brata Michaela

U svojoj knjizi "Loving Amy: A Mother‘s Story" iz 2014. godine, Janis je napisala da je postupni "gubitak oštrine" pamćenja dio multiple skleroze.

"Brinem se za dan kada Amy prestane biti živa u mojoj glavi i u mom srcu. Ne želim da taj dan ikad dođe", napisala je Janis. Amyjina prijateljica iz djetinjstva Juliette Ashby rekla je kako je dokumentarac divna stvar koju Janis čini za svoju kćer. "Doista nema nikog poput Amy i nikada neće biti", zaključila je Ashby.

Linker
26. travanj 2024 01:59