Getty Images
NAPOKON

Stigla kraljevska beba! Princ Harry i Meghan Markle postali roditelji, stigao je sin

Niti sat vremena nakon vijesti da je vojvotkinja Meghan u trudovima, stiže potvrda da su vojvoda i vojvotkinja od Sussexa postali roditelji malenog dječaka.

Meghan Markle je danas ujutro rodila zdravog dječaka, pohvalio se princ Harry objavom na službenom profilu. Iako su tek nedavno stigle vijesti da je vojvotkinja u trudovima, kraljevska obitelj sada je javila da je jutros na svijet stigao sin princa Harryja i Meghan Markle. Dječak ima 3300 grama, a i sin i majka se osjećaju dobro.

Novinarima se obratio princ Harry koji je izjavio: "Oduševljen sam što mogu objaviti da smo Meghan i ja jutros postali roditelji dječaka, vrlo zdravog dječaka. Nevjerojatno sam ponosan na svoju suprugu. Ovo je bilo predivno iskustvo, kao što bi rekao svaki roditelj, dijete je predivno. Izvan sebe sam - izjavio je princ, a kasnije je otkriveno kako je vojvotkinja rodila u 5:26 danas ujutro prema britanskom vremenu. Ime još nije otkriveno, kao niti fotografije sretne obitelji za koje je najavljeno da će stići za dva dana., a očekuje se da će biti objavljene na njihovom Instagram profilu.

Otkriveno je i kako je majka vojvotkinje Doria Ragland trenutačno uz svoju kćer u Frogmore Cottageu pa se može zaključiti kako su se Meghan ostvarili snovi i da je rodila kod kuće, kako je i željela. Mediji su se prije nekoliko dana raspisali da, ako uskoro ne krenu trudovi, će vojvotkinja morati roditi u bolnici s obzirom na to da je trudnoću prenijela tjedan dana.

Nikakvi drugi detalji nisu poznati jer je par odlučio da će se odviti u potpunoj tajnosti, dok će se za fotografije kraljevske bebe morati čekati, kako britanski mediji pišu, dva dana.

Uz Meghan je na porodu bio i njezin suprug princ Harry koji joj pruža podršku, a majka Doria Ragland stigla je još prije više od tjedan dana iz SAD-a. Još nekoliko tjedana prije termina poroda, iz palače je stigla vijest da kraljevski par želi proslaviti rođenje djeteta u privatnosti, bez medijskog pritiska i fotografiranja ispred bolnice nekoliko sati nakon poroda - kako su to prije nje radile, između ostalih, princeza Diana i Kate Middleton.

Beba princa Harryja i vojvotkinje Meghan bit će osmo praunuče kraljice Elizabete II. i sedmo u redu za nasljedstvo krune. Par nije želio znati čekaju li djevojčicu ili dječaka pa je i za njih, kao i za javnost, to bila nepoznanica, ali tradicija s kraljevskih dvora je da se spol djeteta otkrije tek nakon rođenja. Iako su obožavatelji nagađali da dolazi kći jer su na njezinom baby showeru uočili nekoliko ružičastih detalja, ipak je paru stigao sinčić. Ipak, hoće li nositi titulu princa iodlučit će kraljica u dogovoru s roditeljima, baš kao što je to bio slučaj s princom William i vojvotkinjom Catherine pa ispred imena Georgea, Charlotte i Louisa obavezno ide i titula, iako je to rođenjem bilo zagarantirano samo njihovom prvom sinu.

Prema dekretu kralja Georgea V iz 1917. samo je najstariji sin princa Williama trebao nositi titulu princa i njegovo kraljevsko visočanstvo, ali u prosincu 2012. je kraljica Elizabeta intervenirala i izdala Letters Patent u kojem je objavljeno da će sva djeca Kate i Williama nositi titulu HRH, odnosno njegovo/njezino kraljevsko visočanstvo te biti princ/princeza.

Linker
19. travanj 2024 04:20