Zaljubljena i raspjevana

Splitska pjevačica ima novu pjesmu, ali to nisu jedine novosti u njezinom životu!

Ova je godina počela savršeno za 37-godišnju glazbenicu. Prvo je dobila nagradu za prošlogodišnji duet s Gabi Novak, početkom mjeseca proslavila je 13 godina ljubavi sa suprugom, a sada joj je izišla nova pjesma ‘Lijepi moj‘.

Otkako smo je upoznali kao natjecateljicu glazbenog showa "The voice", a potom i kao jedan od najljepših glasova u prvoj sezoni emisije "A strana", Ana Opačak svako malo nas iznenadi nekom glazbenom poslasticom. Prošlu godinu joj je obilježio duet s Gabi Novak "Pjesma", za koju su nedavno dobile nagradu Music Pub, a ove godine svojoj se publici odlučila predstaviti u novom svjetlu i s novim zvukom.

"Unatoč romantičnom nazivu, 'Lijepi moj' je vesela, plesna pjesma, a u tom stilu je i moj novi album, koji bi trebao izići na proljeće", kazala nam je Ana, koja je istodobno s pjesmom, upravo predstavila i video spot.

image

Ana Opačak ni u doba pandemije nije mirovala, radila je na sebi i sudjelovala u jednom hvalevrijednom projektu.

IVO BURIć

Čitajte i: Saša Matić o jubilarnom albumu, dva desetljeća na estradi i posebnoj vezi sa našom pjevačicom

"Pjesma je snimljena čekala svoj trenutak već skoro tri godine. Plan je bio s novim singlom izaći tek na proljeće uz predstavljanje albuma, ali smo onda neplanski odlučili, kao kontrast ovom zimskom uspavanom dobu, pustiti je da svojom vedrom i lepršavom energijom priziva toplije dane. Sve je išlo vrlo spontano. Tako smo i video snimili jedno hladno zimsko jutro u Splitu, a režirao ga je Tonči Mijač, koji potpisuje većinu mojih videospotova posljednjih godina. Uhvatili smo jedno sunčano jutro i dobili simpatičnu video minijaturicu s maksimalno vizualnog efekta koji je u sebi obuhvatio polet, lakoću i vedrinu pjesme", prezadovoljna je Ana, kojoj je ova godina važna i na osobnom planu.

Početkom veljače proslavila je 13 godina ljubavi sa suprugom Nikolom Baraćem, a u lipnju im pada i peta godišnjica braka. Fotografije i dojmove s njihove svadbe, koja je održana u Splitu, Ana je podijelila s magazinom Gloria, a tada je ispričala i da je supruga upoznala na jednom jazz koncertu.

Čitajte i: Jole slavi 50. rođendan: Otkriva najvažnije životne lekcije, a povjerio je i hoće li pjevati na Grašinu vjenčanju


"Što se tiče mog intimnog života, sve je isto. I nakon trinaest godina, naša je ljubav postojana kao stijena", našalila se Ana Opačak, koja nam je otkrila i da trenutno radi na Večerima francuske šansone koju prokultura Split organizira već skoro tri desetljeća, a ove se godine održava u ožujku. Ana je na tom festivalu glazbe nekada pjevala, no danas je u organizaciji te pomaže u pripremi nekih novih mladih pjevača.

Svestrana glazbenica, koja je diplomirala engleski i talijanski jezik, pohvalila nam se da je i vrijeme pandemije iskoristila za učenje španjolskog, a iza nje je još jedan hvalevrijedan projekt. Ana je svoj glas posudila za audio knjigu "Mi. Žene." autorice Nataše Jukić koja sadrži sto nadahnjujućih kratkih biografija poznatih i nepoznatih žena, između ostalog i njezinu. Iz audio knjige proizišao je i Youtube kanal te radijske emisije koje uskoro kreću u emitiranje i to s ciljem osnaživanja, povezivanja i inspiriranja žena.

Linker
22. travanj 2024 19:46