I ONI TO RADE

Slavni dečki ‘pod nožem‘: Massimo, Bitorajac i Kedžo samo su neki od poznatih muškarca koji su priznali estetski zahvat

Teenlifting, presađivanje kose i rinoplastika samo su neki od zahvata kojima su se podvrgnuli naši pjevači i glumci - kako zbog izgleda, tako iz zdravstvenih razloga.

Estetski zahvati više nisu rijetkost među muškom populacijom, a naši poznati dečki priznali su nam kako su unaprijedili svoju vanjštinu!

Massimo Savić (59)

Zagrebački glazbenik podvrgnuo se teenliftingu, elektrostimulaciji mišića lica - metodi koju je patentirala Sanja Gošović. Liječnici opće prakse, akupunkturologinji i kozmetologinji Massimo je ujedno bio prvi poznati klijent prije petnaestak godina. Teenlifting je neinvazivna metoda zatezanja kože lice, koja se bazira na stimuliranju facijalnih mišića slabim strujama, a najbolje rezultate daje kod podizanja kapaka i obraza. Massimo je bio oduševljen rezultatima jer je, kako je rekao, od umornog starca obješena lica, s brazdama na čelu i obrazima, postao čovjek s licem iz časopisa.

image
Massimo Savić.
VEX

Damir Kedžo (34)

Progenija, urođena deformacija donje čeljusti, zdravstveni je i estetski problem koji je glazbenika s otoka Krka mučio od djetinjstva. Čak sedam godina je skupljao hrabrost za operativni zahvat, na koji se odvažio sredinom 2015. Kako bi se postigao pravilan zagriz, operacijom su mu slomljene obje vilice - gornja čeljust je za šest milimetara pomaknuta prema naprijed, a donja za šest milimetara unatrag. Oporavak je trajao mjesec dana, tijekom kojih nije mogao ni govoriti, a kamoli gristi - pa mu je najveće zadovoljstvo donio prvi zalogaj pizze.

image
Damir Kedžo.
INES STIPETIC

Husein Hasanefendić Hus (67)

Iako je preklani po sili zakona morao otići u mirovinu, frontmen grupe Parni valjak zabljesnuo je novim izgledom - znatno vitkiji nego prije i s novom frizurom. Kilograme je istopio svakodnevnim vježbanjem i promjenom prehrane (eliminirao je kruh, pivo i gazirane napitke), a za bujnu kosu, rekao je, zaslužni su estetski kirurzi. ‘Presadili su mi, odnosno dopunili dijelove vlasišta s prorijeđenom kosom. I to minimalno invazivnom metodom, u kojoj se folikuli uzimaju iz donorskih područja gdje je kose više nego dovoljno’, objasnio je Hus, koji je otad i fizički i psihički u izvrsnoj formi.

image
Husein Hasanefendić Hus.
ANA MIHALIC

Čitajte i: Tarik Filipović o licu bez podbratka! Glumac o estetskom zahvatu o kojem je iskreno progovorila i linda evangelista

Tonči Huljić (59)

Besane noći nad klavirom, po raznim društvenim događanjima i koncertima ostavile su jednom od naših najvećih hitmejkera traga na području ispod očiju. Zbog toga se prije petnaestak godina odlučio za uklanjanje podočnjaka, kojim je bio toliko zadovoljan da je jednom prilikom, prema riječima glazbenika Jasmina Stavrosa, i njemu savjetovao isti postupak - rekao mu je da će se blefaroplastikom riješiti umornog izgleda.

image
Tonči Huljić.
VOJKO BASIC/CROPIX

Rene Bitorajac (49)

Glumac i TV voditelj godinama je imao problema s otežanim disanjem i glavoboljama zbog devijacije septuma, a ni oblik nosa mu nije bio baš po volji. Zbog toga se prije desetak godina odlučio za rinoplastiku, koju je u svojoj poliklinici izveo primarijus dr. Siniša Glumičić, specijalist maksilofacijalne kirurgije. On mu je riješio problem i preoblikovao nos, a glumac je već osam dana nakon operacije bio spreman vratiti se svakodnevnim obavezama. Ishodom je bio jako zadovoljan jer je napokon ‘prodisao’, čime mu se uvelike poboljšala kvaliteta života.

image
Rene Bitorajac.
DUSKO MARUSIC/CROPIX

Čitajte i: Rene Bitorajac otkrio čime je osvojio suprugu, na koga su više njihova djeca i zbog čega se ispričava roditeljima

Tony Cetinski (52)

image
Tony Cetinski.
IVAN POSAVEC

Popularni pjevač bio je među prvima na estradi koji je priznao da se viška kilograma riješio kod estetskog liječnika. Zbog usporenog metabolizma, premalo kretanja, stresa i nedovoljno sna tijekom koncertnih turneja počeo se debljati već s 33 godine, a kad su ga 2013. sustigli problemi sa žuči zbog kojih je odlučio promijeniti životne navike - bio je 15 kilograma u ‘plusu’.

Isprobao je nekoliko dijeta, nakon kojih su se kile uporno vraćale, pa je posegnuo za najboljim što je estetska medicina u tom trenu mogla ponuditi - Vaser Lipo, odnosno ‘nježniju’ varijantu liposukcije. Tijekom tretmana ultrazvučni valovi razbijaju masno tkivo i pretvaraju ih u tekućinu, koja se uskom sondom izvlači iz tretiranih dijelova. Nakon tretmana Tony je bio četiri kilograma lakši i tanji za dva konfekcijska broja, poletniji, brži i energičniji.

Linker
16. ožujak 2024 17:51