nezamjenjiva

Sin Đurđice Barlović otkrio kako je bilo odrastati uz poznatu majku: ‘Bila je samo mama‘

Prije 29 godina preminula je legendarna pjevačica Đurđica Barlović koja je blistavu karijeru ostvarila kao vokal grupe Novi Fosili. Njezin sin Hrvoje za Radio Dalmaciju prisjetio se svoga djetinjstva i odrastanja uz veliku glazbenu zvijezdu.

‘Odrastati uz takvu majku meni je bilo normalno. Ona nama nije bila Đurđica Barlović, bila je samo mama. U našoj kući ona je vikendom pjevala, ali svaki dan je kuhala, ručak je uvijek bio u jedan, plahte su bile ispeglane, prozori kristalno čisti‘, otkrio je Hrvoje Anamariji Božinović u showu ‘Poslijepodne na Dalmaciji‘.

image
Đurđica Barlović na nastupu 1977. s Novim fosilima. Na Splitskom festivalu te godine oduševila je sve.
ARHIVA HANZA MEDIA

Nije mogao izdvojiti pjesmu koja joj je bila najdraža:

‘Mislim da je sve pjesme pjevala s jednom određenom emocijom i ljubavi, što se može i osjetiti u njezinim interpretacijama. Koja joj je pjesma bila najdraža? E, to ne znam i nažalost nikada neću saznati.‘

Čitajte i: Najveći glas slavne generacije: Usporila je karijeru zbog obitelji, a onda nas prerano napustila

image
Đurđica sedamdesetih, na početku svoje karijere.
ARHIVA HANZA MEDIA

Istaknuo je da je voljela rodni Split i redovito mu se vraćala.

‘Uvijek je rado svraćala u Split jer je iz Splita i potekla. Kao i kod svih pravih Splićana - ako odu iz Splita, on ne ode iz njih‘, poručio je Hrvoje koji često, baš kao i njegov brat Borna, na društvenim mrežama dijeli obiteljske fotografije svoje majke. Kako je rekao, iznenađuje ih koliko mladih ljudi poštuje ono što je ona radila.

Hitovi koje je otpjevala Đurđica Barlović pjevaju se i dan danas i postali su pravi evergreeni.

Linker
20. travanj 2024 02:58