apel za pomoć

Severina pomaže drugim ženama: ‘Grozno je kad vam ovrše stan, a sad zamislite kako je kad majci ovrše djecu?‘

Nakon što je svoju mukotrpnu borbu za skrbništvo za sina Aleksandra privela kraju te dobila zajedničko skrbništvo s njegovim ocem, Milanom Popovićem, Severina ne misli stati. Odlučna je u tome da se bori i za druge žene koje su prolaze ono što je prolazila i ona 20 mjeseci.

Nakon sudske bitke koju je vodila sa srpskim tajkunom Milanom Popovićem, Severina je spremna je pomoći i drugim ženama slične sudbine. Tim je povodom na društveni mrežama objavila video i šokantnu poruku kojom daje podršku još jednoj majci koja se bori za svoje dvije djevojčice.

"Grozno je kad vam ovrše stan, a sad zamislite kako je kad majci ovrše djecu? Samo zato što ih je pokušala zaštititi od oca zlostavljača.

U sustavu zaštite djece nešto debelo ne valja. Vrijeme je promjena. Ali na njih ne mogu čekati pojedine žrtve. U ovom slučaju riječ je o dvije djevojčice, čija mama čini sve da ih spasi od 'ovrhe'. Kao što sam obećala, želim pomoći roditeljima koji su žrtve institucionalnog nasilja i koncepta 'otuđenja'. Tko nije doživio teško, može razumjeti. U majčino ime, koja mora kriti svoj identitet, govore iz ženske udruge B.a.B.e. I hvala im na tome i hvala što skrbe o njoj. Političarke i političari, stručnjakinje i stručnjaci pomozite majci, spasite djecu! Molim vas, pogledajte ovaj video”, piše Severina uz video.

Nakon presude ekskluzivno za Gloriju rekla je da će prema pravomoćnoj sudskoj odluci njezin sin sa svakim od roditelja provoditi po dva tjedna u mjesecu.

Evo što je sve Severina prošla tijekom sudske bitke: ‘Bilo je ovo najtežih 20 mjeseci, šutnja nije zlato‘

"Bilo je ovo najtežih 20 mjeseci, u procesu koji traje godinama. Pravda je, kao, pobijedila na kraju, mada bi bilo puno bolje da je pobijedila na početku. Ali ipak je ovo velika stvar i nadam se da će pomoći mnogim majkama koje također godinama prolaze pakao u borbi za skrbništvo za svoju djecu, gdje ih sistem ne štiti, nego zastrašuje. Nadam se da će se sva djeca vratiti majkama, kojima su nerijetko oduzimana pred zoru, još topla od njihovih zagrljaja. U slučaju ovakvih presuda, koje su donesene neosnovano, šutnja nije zlato. Radi se o djeci, takve presude se trebaju istražiti i o tome se treba govoriti. Aleks se vraća doma, skuvala mu mater paštašutu. Hvala svima na podršci”, izjavila je Severina Vučković (49).

Severina uživa na moru u dobrom društvu: ‘More, kada jednom baci svoje čini...‘

Linker
20. travanj 2024 05:12