Barbora Krejčikova

Senzacionalna Čehinja: Ovako je pobjednica Roland Garrosa izgledala i igrala kao klinka

O Čehinji koja je u na prestižnom turniru napravila pravu sportsku senzaciju ne prestaje pričati cijeli sportski svijet. 25-godišnja tenisačica u bijeli se sport zaljubila još u ranom djetinjstvu, a na Instagramu rado dijeli svoje najranije uspjehe.

Čehinja Barbora Krejčikova u nedjelju je naslovu osvojenom u pojedinačnoj konkurenciji Roland Garrosa dodala i naslov u parovima nakon što je sa sunarodnjakinjom Katerinom Siniakovom pobijedila poljsko-američku kombinaciju Igu Swiatek i Bethanie Mattek-Sands. Krejčikova je tako postala prva igračica koja je na Roland Garrosu osvojila naslov i u pojedinačnoj konkurenciji i u konkurenciji ženskih parova od 2000. godine. Dvadesetpetogodišnja Krejčikova zahvaljujući ovom golemom uspjehu skočila je na 15. mjesto na WTA ljestvici u singlu, u parovima će se vratiti na prvo mjesto na ljestvici.

image
FOTOGRAFIJE: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT AFP
image
FOTOGRAFIJE: CHRISTOPHE ARCHAMBAULT AFP

Tako je napravila senzaciju osvajanjem kao nepostavljena igračica Roland Garrosa, a za svoj trijumf dobila je 1.4 milijuna eura.

U bijeli se sport zaljubila još otkako je bila klinka, a nakon iscrpljujućih treninga ubrzo su počeli stizati i prvi rezultati. S njima se iznimno ponosi i na Instagramu rado dijeli svoja najranija sportska postignuća.

Linker
15. travanj 2024 17:13