Sandi Cenov
 Marko Todorov / Hanza Media
Zbunjeni smo

Sandi Cenov o problemima koji ne staju: 'Čak se i u vrijeme rata pjevalo, a sad ne znamo smijemo li'

U emisiji PopRock.hr domaći se glazbenik prisjetio najgoreg lockdowna kada je napravio najveseliju pjesmu iz inata, ali i potresa koji je direktno utjecao na njegovu obitelj.

Glazbenik Sandi Cenov ispričao je gledateljima kako je nastala njegova nova pjesma "Naša mala tajna": "To je specifična pjesma nastala iz inata iako se u njoj ne čuje da je iz inata. Nastala je za vrijeme najgoreg lockdowna, pa sam rekao da ću baš sada iz inata napraviti najveseliju pjesmu ikad. Uspjeli smo je nekako snimiti u tom vremenu i u mojoj glavi je to podsjetnik na one grozne dane. Plesni zbor Zagrepčanke i dečki su dodatno uljepšali cijelu stvar".

Vlatka Vuzić Artkom
Nezaboravna vožnja uspinjačom...

Na pitanje kako je provodio vrijeme u karanteni, Sandi odgovara: "Nije mi bilo baš grozno, zato je i nastala pjesma, imao sam obitelj svoju uz sebe, spavali smo svi stisnuti radi dimnjaka koji nam je prijetio da će se urušiti nakon potresa. Izuzev toga, bilo nam je predivno doma.

Jedina stvar koja me mučila je bila neizvjesnost.

To me mučilo, ne trenutna situacija. Tu smo, zdravi smo Bogu hvala, jedino pitanje je bilo - do kad će to sve trajati. Čak se u vrijeme rata sviralo, pjevalo, a sad ne znamo je smijemo, zbunjeni smo."

promo
'Nije mi bilo baš grozno, zato je i nastala pjesma, imao sam obitelj svoju uz sebe, spavali smo svi stisnuti radi dimnjaka', kaže Sandi.

Pjevač Jure Nikolić iz CAMBI-ja po prvi put je u studiju PopRock.hr i najavio novu pjesmu, obradu Oceani ljubavi koju su snimili s Nenom Belanom.

"Nama je ta pjesma čim je izašla, prije deset godina, sjela na prvu. Uvijek smo imali želju obraditi ju na svoj način i došlo je vrijeme, drago mi je da se poklopilo da je to u suradnju s Nenom. Nazvali smo menadžera i rekli mu da izgnjavi Nenu. Pristao je iz prve", šaljivo je opisao Jure Nikolić. Na pitanje kako je došlo do rebrandinga, Jure odgovara: "Mi smo i dalje CAMBI, nismo više klapa Cambi Split, sad smo samo CAMBI. Razlika je u vizualnom i zvukovnom identitetu. Sad smo bend s osam vokala, četiri lead vokala i prateći bend od četiri vokala. I zvukovno smo otišli u moderniji đir, pristupačnije mlađoj publici. Plan je napraviti album suradnji, ne moraju biti sve obrade poput "Zovem prijatelje moje" i "Oceani ljubavi", bit će i autorskih. Želja nam je da izađe u prvoj polovici iduće godine".

Čitajte i:

Imam sve što sam poželio

Sandi Cenov: Odrekao bih se pjesme ˝Žena budi mi ti˝

Sandi: Sin je luđi od kćeri, takav sam i ja bio

Linker
14. travanj 2024 11:43