PAUN PAUNOVIC/CROPIX
PJESMA NADE

S mališanima, za sretno sutra: Maja Bajamić ima himnu pandemijom pogođenih djetinjstva

Djeca iz OŠ Frana Krste Frankopana pjesmu "Srce moje" nazvali su himnom za bolje sutra, a pjevačica ju je posvetila svoj djeci i ‘pogođenim’ djetinjstvima.

Djeca iz OŠ Frana Krste Frankopana pjesmu "Srce moje" nazvali su himnom za bolje sutra, a pjevačica ju je posvetila svoj djeci i ‘pogođenim’ djetinjstvima.

Splitska pjevačica Maja Bajamić (29) u ožujku prošle godine, napisala je pjesmu "Srce moje", otpjevala je uz gitaru na livadi i objavila na svom Instagram profilu. Riječima "još samo malo strpljenja za nova grljenja" htjela je poslati poruku pozitive te izraziti zahvalnost svoj djeci za pridržavanje epidemioloških mjera.

Nedugo nakon toga pozvana je u show "Farma" Nove TV gdje je dva mjeseca provela u izolaciji. Kad se vratila, raspakirala kofere i otvorila pristigle mailove, ugledala je jedan koji ju je posebno obradovao.

"Obratila mi se Tena Duran, učiteljica Osnovne škole Fran Krsto Frankopan iz Osijeka, napisavši kako je pjesma 'Srce moje' koju sam objavila na Instagramu postala himna učenika. Predložila je da s mališanima snimim spot, na što sam odmah pristala", rekla nam je Maja Bajamić. Zbog epidemiološke situacije, učenici i Maja su iz vlastitih domova snimili kadrove videospota. Djeca iz OŠ Frana Krste Frankopana pjesmu su nazvali himnom za bolje sutra, a Maja ju je posvetila svoj djeci i ‘pogođenim’ djetinjstvima. I njeno je na neki način bilo obilježeno bolešću s kojom se nosila sve do 15 godine života.

"Odrasla sam u splitskoj Varoši okružena vršnjacima koji su čitave dane provodili u igri, trčanju, penjanju, dok ja sve to nisam mogla zbog alergijske astme. Doslovno bih se borila za svaki udah i izdah, ali nisam dopuštala da to utječe na naša druženja i danas djetinjstvo pamtim kao sretno! Ipak, pelud, duhanski dim, prašina, sve je to izazivalo napadaje, pa sam dobar dio djetinjstva provela po bolnicama. Spasio me sport, plivanje, odbojka i najviše judo" opisuje Maja.

Osim sporta, najviše joj je, kaže, godio boravak na selu kod djeda i bake, a i sada se rado vraća tamo, kad god želi napuniti baterije. Upravo je tamo, u Trnbusima pokraj Omiša, tijekom lockdowna i nastala pjesma 'Srce moje'.

"Prestalo je sve - nastupi, cabaret, pripreme, probe, treninzi... Svi glazbenici i umjetnici ostali su bez prihoda. Bila sam okružena s troje djece i zajedno smo provodili vrijeme. Dijete u meni udisalo je i promatralo njihova pandemijom pogođena djetinjstva, te neprestano mislilo na svu djecu čija su djetinjstva uz pandemiju pogođena i potresom", kaže Maja Bajamić kojoj je boravak na selu očito najbolja inspiracija jer je i u seoskoj idili showa Farma napisala velik broj pjesma. Jednu od njih upravo priprema u studiju s glazbenim producentom Baby Dooksom, a njen izlazak možemo očekivati uskoro.

Linker
26. travanj 2024 13:43