Bozo Radic CROPIX
Uzeo predah od ljubavi

Ruski milijarder ostao vjeran Hrvatskoj: Nakon razvoda od bivše, u Dubrovniku uživa s prijateljima

Iako je 2019. viđen s tajanstvenom brinetom nakon razvoda od treće supruge, Roman Abramovič u Hrvatsku je, čini se, stigao samo s prijateljima te od ljetovanja u našoj zemlji ne odustaje ni zbog koronakrize.

Ruski milijarder Roman Abramovič i vlasnik nogometnog kluba Chelsea FC i ove je godine za ljetovanje izabrao Hrvatsku. Naša zemlja, očito, ima posebno mjesto u njegovom srcu, a pogotovo Dubrovnik jer već nekoliko godina pohodi jadransku obalu svojom jahtom Eclipse dugom 170 metara.

Dubrovnik, 300720.
Roman Abramovich ceka polazak iz stare Gradske Luke na jahtu Eclipse.
Foto: Bozo Radic /  CROPIX
Bozo Radic CROPIX
Abramovič je ove godine posjetio Dubrovnik samo s prijateljima.

Inače, njegovoj posadi predstavlja popriličan problem usidriti jahtu u bilo kojoj mediteranskoj marini pa ju obično usidre pred Dubrovnik i onda Ambramoviča i njegovo društvo prebace brodicom do grada.

Jahta ima 15 soba s vlastitom kupaonicom, saune, wellness, pa i proturaketni sustav i prozore otporne na metke, a za sve se brine čak 70 članova posade. To se zove sigurnost!

Dubrovnik, 130720
Jahta Eclipse u vlasnistvu Romana Abramovica u luci Gruz.
Foto: Bozo Radic /  CROPIX
Bozo Radic CROPIX
Jahta Eclipse dugačka je 170 metara i zbog toga se ne može usudriti ni u jednu mediteransku luku.

Razveo se prije dvije godine

Iako je prije posjećivao Dubrovnik s bivšom ženom Dašom Žukovom, no ove je godine stigao s prijateljima kako bi uživao u šetnji Stradunom i u našim kulinarskim specijalitetima. Od Žukove se razveo prije dvije godine nakon deset zajedničkih godina, a odluku o razlazu su donijeli zajedno.

Art Basel 2013, the most important Art Trade Fair in the World with Celebrities: Russian Billionaire  Roman Abramowitsch with girlfriend Daria Zhukova, Image: 199886679, License: Rights-managed, Restrictions: *** Germany and Austria Out ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA
Profimedia, SIPA USA
Roman Abramovič s Darijom Žukovom dok su još bili u braku.

"Donijeli smo tešku odluku da ćemo se razvesti, ali ostajemo bliski prijatelji, roditelji i partneri u projektima koje smo zajedno pokrenuli. Ostajemo predani zajedničkom odgajanju naše djece te nastavljamo zajedno raditi kao suosnivači Garage Museum of Contemporary Art u Moskvi i New Hollans Island kulturološkom centru u Saint Petersburgu", stoji u njihovoj izjavi. U braku su dobili dvoje djece, sina Aarona Alexandera i kćer Leah Lou.

Burna ljubavna prošlost

Žukova je nakon rastave ponovno pronašla sreću u zagrljaju grčkog milijardera Stavrosa Niarchosa te sada s njim posjećuje Hrvatsku tijekom ljeta. S Abramovičem ovoga puta nije bila tajanstvena brineta s kojom je viđen 2019. na egzotičnom otoku St Barts. Sad se najradije zabavlja s prijateljima, iako je poznat po burnom ljubavnom životu.

Naime, Abramovič iza sebe ima još dva propala braka, a ni varanje mu nije strano.

17/8/2003 FA Premiership 
Liverpool v Chelsea
Roman Abramovich stands with his wife Irina as they applaud the Chelsea team, Image: 22599040, License: Rights-managed, Restrictions: No France, Germany, Holland, Japan For queries call Photoshot + 44 (0)20 7421 6000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPPA News
Profimedia, UPPA News
Roman Abramovič sa drugom suprugom Irinom.

Žukova i on su zajedno viđeni još 2005. kada su s tribina navijali za njegov nogometni klub, a u to vrijeme je ruski milijarder još uvijek bio u braku sa svojom drugom suprugom, bivšom stjuardesom Irinom Malandinom. Njihov brak navodno je krenuo nizbrdo jer je Abramovič bio previše fokusiran na posao i na nogometni klub koji je kupio 2003., pa su se on i Irina razveli 2007. nakon 16 godina ljubavi. Prije nje bio je tri godine u braku s Olgom Yurevnom Lysovom.

Zbog koronavirusa Abramovič je izgubio dvije i pol milijarde eura, no tijekom krize je pokazao da nije samo bahati lovaš. Njegov klub Chelsea FC odlučio je zadržati sve nogometaše i zaposlene, te im isplaćuje plaće u punom iznosu, što nije slučaj s nekim drugim klubovima koji su otpustili radnike.

Čitajte i:

Bivša supruga Romana Abramoviča udala se za milijardera: Vjenčanica koju je odabrala oduzima dah

Treći razvod ruskog milijardera Romana Abramoviča: Krah braka s 15 godina mlađom Dašom

Stigla sa zaručnikom: Bivša supruga Romana Abramoviča prije vjenčanja ljetuje na našem otoku

Linker
19. travanj 2024 07:07