Zlatni Studio 2022.

Robert Knjaz: ‘Meni je ovo najljepše doba u godini, jer oko Božića je pozitiva u zraku i svi se bolje osjećamo‘

TV redatelj nominiran je za projekt u kojem su glavne zvijezde životinje - ‘Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac‘

On je već godinama jedno od omiljenih TV lica, svi znaju za ime i djelo Roberta Knjaza, a gledatelji su ga i ove godine nagradili tako što su ovog televizijskog redatelja nominirali za Zlatni Studio ua njegovu emisiju "Pametan kao kokoš, tvrdoglav kao magarac". Da realizira "Životinje", palo mu je na pamet nakon što je odradio dvije sezone "Hrvatskih velikana". Pomislio je tada kako bi bilo zabavno prikazati i domaće životinje poput nekih velikana.

"Još mi je to jedan od najdražih i najveselijih projekata koje sam radio, jer životinje su neodoljivo zanimljive, iskrene i slatke. Uz to, nekako smiruju sve oko sebe, a i puno više daju ljudima nego mi njima", rekao je Robert Knjaz za Jutarnji.

Glasajte za nominirane u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

Kreativni redatelj kaže da mu ideja za nove projekte uopće ne manjka, kao i da nikad nije imao autorsku blokadu.

"Srećom, nisam. Prije mi fali vremena za sve što planiram, trenutno mi se po glavi motaju barem tri nova serijala", kazao je. Jedna od želja mu je producirati i režirati sitcom s Codyjem McClain Brownom, autorom knjige "Propuh, papuče i punica", na temu hrvatskih vrlina i mana, što bi mu trebao biti prvi igrani projekt u karijeri.

Čitajte i: Lucija Šerbedžija: Dok oduševljava briljantnim ulogama, glumica je sanjala o sasvim drugoj karijeri

image

Robert Knjaz

PRIVATNA ARHIVA

Nema vremena za sve ideje

Knjaz je 2013. diplomirao na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu i postao magistar filmske i TV režije. Dugo mu je to bio neostvareni san, jer na Akademiju se pokušao upisati kad mu je bilo 19, no nije prošao. Umjesto toga, završio je ekonomiju.

"Propuh, papuče i punica', malo su zapele, što zbog mojih obveza na drugim projektima, što zbog glupe korone koja svaki put kad mi se oslobodi mali džep vremena, pokvari planove nekom samoizolacijom. Ali i dalje kanim gurati taj projekt jer mislim da može biti jako zabavan - i gledateljima, i Codyju, i meni", istaknuo je.

Čitajte i: Doris Pinčić: ‘Gita i Donat se najviše vesele kad im nešto fino skuham, njima je mama - mama‘

No sada predstoje blagdani koji su mu uvijek rezervirani za obitelj - suprugu Zrinku i troje djece, Emanuela, Sunčicu i Luku. Kako blagdani izgledaju kod Knjazovih? "Kao i kod svih ostalih. I meni je ovo najljepše doba u godini, jer oko Božića je pozitiva u zraku i svi se bolje osjećamo. To je i tako prekrasno vrijeme za obitelj, prijatelje, te prilika da malo sagledamo svijet oko sebe i razmislimo što možemo bolje učiniti za druge. Jedva čekam i nadam se da neće prebrzo proći kao i svake godine. A svim gledateljima želim sretan Božić i punooooo veseliju i mirniju 2022.", kazao je Robert Knjaz.

Čitajte i: Franka Batelić: Najljepši kraj iznimno uspješne godine, u kojoj se sa suprugom konačno skrasila u novom domu

Linker
17. travanj 2024 04:49