Saša Burić
I KOJA JOJ JE SLABA TOČKA

Renata Sopek: Moja tajna savršenog izgleda i u četrdesetoj

Fitness trenericu i voditeljicu Renatu Sopek nije lako "uhvatiti" po Jadranu. Svaki je tjedan negdje drugdje, a fotografije na Instagramu otkrivaju njezine tajne lokacije na kojima nesputano može pokazivati svoje atraktivno tijelo, za koje se i te kako pomučila. Za novi broj Glorije otkrila je čemu duguje savršeno isklesano tijelo i u četrdesetima.

Kako provodite ljeto?

- Vrlo aktivno. Plivam, kupam se i sunčam. Bila sam u Dubrovniku, Šibeniku, Vodicama, Korčuli, Pelješcu, na raftingu na Zrmanji, a čeka me još Crikvenica. Sve je to u sklopu projekta Aktivna Hrvatska kojim potičem ljude svih dobi na vježbanje. Tako da sam spojila ugodno s korisnim.

Što i koliko vježbati s 20, 40, 60 ili 80 godina?

- Najmanje dva puta tjedno, iako bi bilo dobro češće. Za početnike i starije osobe preporučujem grupni trening i uz stručno vodstvo trenera, što će ih dodatno motivirati i zabaviti, a dobit će i uputstva o prehrani te općenito zdravom načinu života. Sve će ih to dovesti do željenih rezultata. Ako ništa drugo, dobro je i svaki dan hodati pola sata.

Na čemu se bazira vaša prehrana?

- Na ribi, piletini, puretini, povrću i voću, a bez juhe ne mogu zamisliti ručak. Baza moje prehrane je mediteranska kuhinja i kalorijska ljestvica koje se striktno pridržavam.

Bez čega ne možete u danu?

- Bez sokova i vode. Uvijek imam uz sebe bočicu vode s magnezijem.

Što vam je slaba točka?

- Sladoled, posebno od jogurta i šumskog voća.

Koliko stvari nosite na odmor?

- Uvijek si pripremim kombinacije, što me nije daleko odvelo, jer ispada da nosim cijeli ormar. A na kraju se sve svede na nekoliko kupaćih kostima, parea i ljetnih haljinica.

Idealna večer na moru?

- Šetnja, uživanje s društvom na nekoj terasi, ples na otvorenome...

Koliko vam znači ljeto?

- Obožavam more i sunce, što je veća temperatura meni je ugodnije, ali odmor mora biti aktivan. To je najbolji način da se napunim energijom i pripremim za nove projekte koji me čekaju na jesen poput nastavaka Aktivne Hrvatske, rad na mom obnovljenom Ultrafit portalu te sudjelovanje u Late Night showu.

Uz novi broj magazina Gloria, u kojem je Renata Sopek podijelila i svoje omiljene recepte, ne propustite časopis Emma Home i kupone s popustima do 30 posto za kupnju u Emmezeti!

Linker
17. travanj 2024 20:36