Tvrdoglavo svoja

Recept za ljepotu jedne od najvećih: Monica Bellucci slavi 57. rođendan, a svijet joj se ne prestaje diviti

Filmska diva koja se već desetljećima odupire nametnutim trendovima, strogim režimima mršavljenja i ludilu Hollywooda pa svojim primjerom pokazuje da se u životu najviše isplati biti - svoj.

Talijanska glumica Monica Bellucci napunila je 57. godina, samo dva dana prije rođendana zadivila je publiku svojim nastupom na stepenicama Akropole u Ateni. Publika predstave "Maria Callas: Letters & Memories" složila se u jednom ova bezvremenska ljepotica izgleda bolje nego ikada.

Monica je maštala o karijeri pravnice, no sudbina je drugačije htjela, manekenstvom se počela baviti sa 16 godina, prvi modni angažman bio je za modnu kuću Dolce&Gabbana s kojom surađuje i danas, a s kojom surađuje i njezina kći Deva. No Monicin talent nije mogao ostati samo u toj sferi, osvojila je i svijet filma. Iako se već desetljećima cijeli svijet divi ljepoti ove crnokose Talijanke, ona ima nešto drugačiji pogleda na vanjštinu i mladost.

image
Prizor iz predstave ‘Maria Callas: Letters & Memories‘
MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK

"Ni za što na svijetu ne bih željela da mi je ponovno 20. Sada sam mnogo sretnija, nego tada, jer u tim godinama tek spoznajemo sebe, pokušavamo sve razumjeti, što je ono što želimo biti, patimo od nesigurnosti. Sada točno znam što mi je potrebno, a bez čega mogu živjeti. Biti lijepa s 20 godina - to je prirodno. Kada ste lijepi s 35 ili 45, onda je to rezultat rada na sebi i vaše unutrašnje sreće. Po mom mišljenju glupo je, s obzirom na mladost i ljepotu, postati sponzoruša i djevojka nekoga s dubokim džepom, kao i beskrajno trošiti život na partijima. Ljepota nam je potrebna kao pomoć da pronađemo harmoniju, ljubav i smisao u ovom kaotičnom svijetu", rekla je Bellucci.

Karijeru je gradila u Europi, u talijanskoj i francuskoj kinematografiji, a iako je imala ponuda, nikada nije htjela preseliti u Hollywood. A njena životna filozofija tu odluku i opravdava.

Čitajte i: Monica Bellucci ima razloga za ponos: Talijanka pružila potporu kćeri koja je krenula njenim stopama

Vlastiti režim prehrane i ‘vježbe‘

"Ako zbog uloge moram smršavjeti, mogu to učiniti bez ikakvog problema. Jedem meso, ribu i povrće i mršavim. No, ponekad igram uloge zbog kojih se moram udebljati i, moram priznati, to mi je draže", šalila se Monica. Često je isticala kako ne voli vježbanje, a šalila se da ako dobije koji kilogram viška - to prikrije odjećom.

"Odlazak u teretanu sasvim je nemoguć s obzirom na moj dnevni raspored. Na filmskom setu moram biti već u šest, pa bih za teretanu morala ustati prije pet, a to je nemoguće. Zato umjesto da odem u teretanu obučem crnu haljinu. Puno je praktičnije i puno zabavnije", tvrdila je glumica.

Osim po pitanju vježbe, principa užitka drži se i po pitanju prehrane. I dok brojne njene kolegice broje svaku kaloriju, Monica se ne voli stresirati.

"Istina je da uživam u kolačima i tjestenini, tu i tamo u čaši vina i, vrlo rijetko, cigareti. I zato je moj savjet za sreću: jedite dobro, pijte kvalitetno, uživajte u dobrom seksu i pritom se stalno smijte. Ostalo će već doći na svoje", objasnila je svoju filozofiju mama dviju kćeri. A pokazala je da je itekako u pravu, jer malo kojoj glumici koja je na pragu 60. godine i dalje sipaju komplimente na račun izgleda.

Uvijek besprijekorno dotjerana, a ne pretjeruje ni sa šminkom - za svečane prigode najradije bira klasični crveni ruž, a oči naglašava uz pomoć tuša ili sjenila.

"Volim ruževe za usne, imam ih jako puno. Uglavnom su to ruževi neutralnih boja, no s vremena na vrijeme volim staviti jarkocrveni ruž koji me u trenu podsjeti na majku i baku, koja je uvijek nosila crveni ruž kad je išla u crkvu, čak i kad je bila jako stara. Ona je uvijek bila jako ženstvena, nadam se da ću i ja biti takva", otkrila je jednom Monica.

Linker
18. travanj 2024 19:17