vratili pse u azil

Rastanak je bio neminovan: Joe Biden i supruga Jill shrvani zbog nemilog incidenta u Bijeloj kući

Američki predsjednik Joe Biden (78) i njegova supruga Jill (69) prije tri godine udomili su njemačkog ovčara koji je nedavno počeo pokazivati znakove agresije, a kada je proteklih dana ugrizao muškarca iz osiguranja, Bidenovi su morali donijeti tešku odluku.

Trogodišnji Major bio je prvi pas koji je došao iz skloništa u Bijelu kuću, no ondje nije bio dugo – tek dva mjeseca. Obitelj je odlučila zbog neugodnog i opasnog incidenta vratiti ga u azil - u njegov obiteljski dom u Delawareu. Predsjedničku rezidenciju napustio je i drugi pas, ovčar Champ koji ima 13 godina i ne stvara probleme. Njega su udomili 2008. godine, no čini se da je kolateralna žrtva mlađeg ‘brata‘.

Čitajte i: Tradicija kojoj nisu mogli odoljeti! Nakon Trumpovih, Jill i Joe Biden vratili se na stare staze američke povijesti

image
ADAM SCHULTZ/WHITE HOUSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Cijela situacija Bidenovima je slomilo srce. U proteklim godinama su se, naime, iznimno vezali za njih, ali zbog agresivnog ponašanja mlađeg psa, rastanak je bio neminovan. Ozljede i stanje člana osiguranja zasad nisu poznati. Ostaje nejasno i hoće li psi ostati u Delawareu na neodređeno vrijeme ili će se vratiti u Washington.

Čitajte i: Projekt ‘vratimo životinje u Bijelu kuću‘: Joe i Jill Biden u novi dom neće dovesti samo svoja dva psa

image
WHITE HOUSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

„Postala sam opsjednuta prilagodbom naših pasa jer imamo starog i vrlo mladog psa. Moraju ići liftom, na to nisu navikli i moraju izaći na travnjak gdje je puno ljudi koji ih promatraju. Želim samo da se što prije prilagode i smire”, rekla je Jill Biden prošlog mjeseca u tv emisiji The Kelly Clarkson Show.

image
WHITE HOUSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA

Donald Trump prvi je predsjednik u proteklih sto godina koji nije imao životinju u Bijeloj kući. Predsjednik Barack Obama imao je dva psa, Boa i Sunnyja​. George Bush mlađi je imao nekoliko pasa, uključujući i Spota, koji je potomak psa koji je imao njegov otac dok je bio predsjednik. Imao je i mačku, Indiju.

Linker
18. travanj 2024 06:58