Reuters
BOHEMIAN RHAPSODY

Rami Malek će glumiti Freddyja Mercuryja u biografskom filmu

Potvrđeno je da će Rami Malek, zvijezda serijala "Mr. Robot", glumiti Freddieja Mercuryja u dugo iščekivanom biografskom filmu "Bohemian Rhapsody".

Film je u produkciji već osam godina, a glazbeni producenti su članovi Queena Brian May i Roger Taylor. Mercuryja je originalno trebao glumiti Sacha Baron Cohen, ali se povukao iz projekta zbog neslaganja o smjeru kojim bi film trebao ići. Navodno je nesporazum nastao oko toga koliki će dio filma biti posvećen Freddieju Mercuryju, a koliko grupi Queen nakon njegove smrti.

Inače, Rami Malek je ove godine osvojio nagradu Emmy za najbolju glavnu ulogu u dramskoj seriji. Ulogu neurotičnog hakera Elliota Andersona odigrao je toliko dobro da je nadmašio i razvikanije favorite koji su mnogo bolje stajali na kladionicama pa je trako ove godine Emmy izmaknuo i veličinama kao što su Kevin Spacey ("Kuća od karata“) i Matthew Rhys ("The Americans2).

Film "Bohemian Rhapsody" bi se trebao početi snimati početkom iduće godine, a nazvan je prema jednom od najvećih hitova grupe Queen. Pjesma koju je napisao Freddie Mercury nemjerljivo je utjecala na rock i pop glazbu, sastoji od nekoliko različitih dijelova, a zanimljivo je što nema refren, ali se u njoj miješaju hard-rock i opera. Često je se proglašava najboljom rock pjesmom svih vremena.

Linker
19. travanj 2024 03:34