Davorka i Zlatko Dalić
 Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX
ma bravo!

Pucaju od ponosa: Obitelj Zlatka Dalića slavi poseban trenutak

Zlatko Dalić jako rijetko objavljuje obiteljske fotografije, no ovoga puta nije mogao odoljeti jer je presretan zbog novog uspjeha starijeg sina Tonija

Zlatko Dalić jako rijetko objavljuje obiteljske fotografije, no ovoga puta nije mogao odoljeti jer je presretan zbog novog uspjeha starijeg sina Tonija

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić mnogim Hrvatima je 2018. urezao u pamćenje, a ovih dana slavi se u njegovoj obitelji. Njegov sin Toni (26) postao je magistar digitalnog marketinga, a Zlatko je s oduševljenjem podijelio fotografiju s promocije na svom Instagram proflilu.

'Ponosni otac. Čestitam na magisteriju!', napisao je Zlatko na Instagramu. I Toni je nakon Svjetskog prvenstva bio ponosan na oca pa mu je posvetio jedan status na Facebooku. 'Hvala ti tata što si me učinio najponosnijim sinom na svijetu', napisao mu je javno.

Toni Dalić je najprije završio tri godine informatike na Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, a onda još dvije godine digitalnog marketinga. Svestrani Toni je DJ, stručnjak za digitalni marketing, a tri i pol godine u nogometnom klubu Varaždin obnaša funkciju direktora kluba. Sin slavnog izbornika uvijek naglašava da mu je tatina odlučnost i borbenost uvijek bila inspiracija i vodilja.

Ipak, Dalići uvijek rado ističu tko je zapravo šef u njihovom domu. Tu funkciju odavno ima Zlatkova supruga Davorka (50), njegova školska ljubav kojoj može zahvaliti obiteljski sklad koji traje već tri desetljeća. Zbog ljubavi je žrtvovala svoj posao, a Dalić je i sam potvrdio kako je supruga žrtva njegove karijere. Uvijek je ‘držala’ sva četiri kantuna u kući zbog čega je i danas obitelj jako povezana, a tako su odgojili i sinove, 26-godišnjeg Tonija i pet godina mlađeg Brunu.

Soccer Football - The Best FIFA Football Awards - Royal Festival Hall, London, Britain - September 24, 2018   Croatia coach Zlatko Dalic before the start of the awards   Action Images via Reuters/John Sibley - RC1E7ACD9CE0
REUTERS

'Da bi naša obitelj funkcionirala, moja se supruga morala odreći karijere. Da bi, na primjer, nas dvoje kao par otišli na Varteksovu noć, morala je doći njena mama iz Livna da pričuva dijete. Mi muškarci smo sebični i nećemo se odreći svojih ambicija. Nakon nekog vremena došla je ponovno ponuda iz Hajduka, ja sam je prihvatio i preselili smo se na godinu i pol dana u Split. Međutim, ne pamtim da sam tamo nešto dobro napravio, osim što je u našu obitelj došlo drugo dijete. Sin Bruno rodio se u Splitu. I onda se cijela familija vratila doma u Varaždin’, otkrio je za magazin Gloria Glam prije godinu dana izbornik Zlatko Dalić.

Varazdin,190718.
Druzenje Zlatka Dalica s novinarima i poznatim osobama u njegovoj vikendici kraj Drave.
na fotografiji: Zlatko i Davorka Dalic.
Foto: Zeljko Puhovski /  CROPIX
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX / CROPIX
Davorka i Zlatko Dalić

Linker
27. travanj 2024 05:18