Bit će veselo

‘Prve šape‘: Uz prvu damu i potpredsjednicu s Bidenom u Bijelu kuću ulaze i dva šarmantna dečka

U Bijeloj kući četiri godine nije zalajao ni jedan pas, no to će se sad promijeniti jer Biden u svoj novi dom vodi i svoja dva psa, njemačke ovčare Champa i Majora.

Sinoć je Joe Biden proglašen novim američkim predsjednikom, što je važna pobjeda demokrata u cijelom SAD-u. No, to je bio poprilično sjajan dan i za Bidenove pse, njemačke ovčare Majora i Champa, koji će u Bijeloj kući biti prvi psi nakon četiri godine bez psećeg laveža. Osim toga, Major je prvi udomljeni pas koji će se useliti u Bijelu kuću u siječnju sljedeće godine.

Joe i njegova supruga i nova prva dama Jill ponosni su vlasnici ovih prekrasnih dlakavaca - Champa imaju od 2008., dok je Major u obitelj došao 2018. Njega su odlučili samo privremeno udomiti kada je bio još štene, ali kako to obično bude, osvojio ih je pa su ga odlučili zadržati.

Major je bio jedan od šest štenaca bačenih na smetlište, gdje su bili izloženi otrovima, ali uspjeli su ih spasiti hitnom veterinarskom intervencijom.

Udomljeni ljubimci

"Tako smo sretni što smo primili Majora u obitelj i jako smo zahvalni Delaware Humane Association na tome što pronalaze dom za Majora i bezbrojne druge životinje", rekao je Biden 2018. za CNN.

Posljednji put su psi trčali po Bijeloj kući za vrijeme kada je Barack Obama bio predsjednik pa smo ga mogli vidjeti kako se u dvorištu igra na snijegu sa svoja dva portugalska vodena psa Boom i Sunnyjem. Za vrijeme vladavine Donalda Trumpa, u Bijeloj kući vladao je muk, no sada će ona malo oživjeti kada se ovi simpatični "dečki" budu igrali na tratini ispred predsjedničke rezidencije.

Linker
11. travanj 2024 01:00