glas za pamćenje

Proslavila se ulogom simpatične policajke Laverne: Marion Ramsey umrla u 73. godini života

Policajka Laverne Hook nasmijavala je publiku osamdesettih svojim piskutavim glasom, a glumica Marion Ramsey, koja ju je utjelovila, nije prestala ni nakon što se oprostila od franšize "Policijska akademija". Igrajući ulogu za ulogom, do ulaska u osamdesete, Marion je živjela svoj san o životu na kazališnim daskama i pred filmskim i TV kamerama.

Glumica Marion Ramsey preminula je u svom domu u Los Angelesu, objavio je njezin agent Roger Paul. Marion je umrla u 73. godini života, a dok je poznato da je bila bolesna, njezin agent nije htio otkriti koji je uzrok smrti.

Mnogima je zapela za oko kad se 1976. godine pojavila u hit seriji "The Jeffersons", zbog koje je dobila brojne druge uloge.

Premda je ostvarila i zavidnu karijeru na daskama Broadwayja, najveću popularnost doživjela je sredinom osamdesetih, uz franšizu "Policijska akademija".

image
Marion Ramsey proslavila se ulogom u franšizi "Policijska akademija"
Shutterstock Editorial/Profimedia

U filmovima o otkačenim zgodama i nezgodama koje se odvijaju na akademiji za policajce, glumila je simpatičnu Laverne Hooks, prepoznatljivu po piskutavom glasu, ali i oštrom nastupu kad joj "pregori fitilj".

Nakon čak šest nastavka "Policijske akademije", Marion je nastavila graditi karijeru na filmu i televiziji, pojavljujući se uglavnom u manjim ulogama. tijekom devedesetih pojavljivala se u serijama "Beverly Hills, 90210" te "MacGyver".

Nije prestala raditi sve do 2019., marljivo snimajući i pojavljujući se u humorističnim filmovima i serijama te hororima.

image
Marion Ramsey u horor filmu "Lavalantula" 2015. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia

2018. godine, kad je imala 70 godina, izašao je film "When I Sing" u kojem je glumila Reggie te serija "Third Eye" u kojoj je dobila ulogu Lise Hartley.

Linker
07. travanj 2024 08:51