Još jedan gubitak

Prokletstvo dinastije Guinness se nastavlja: Nasljednica tragično izgubila život u obiteljskom domu

Još jedna u nizu tragedija, vezana uz legendarne vlasnike jednog od najpoznatijih pivskih brendova na svijetu, dogodila se ovog ljeta, a šokirana obitelj tek je sada potvrdila nemjerljiv gubitak.

Honor Uloth, nasljednica carstva Guinness, tragično je preminula ovog ljeta u obiteljskom domu. Shrvana obitelj tek je sada smogla snage potvrdili ovaj veliki gubitak te su otkrili da su donirali njezine organe.

"Uvijek je davala do znanja da želi donirati svoje organe ako joj se išta dogodi", rekla je obitelj za Daily Mail. Inače, honor je kći Ruperta Ulotha (56) i Lady Louise Jane Guinness (53), kći Benjamina Guinnessa koji je bio treći grof od Iveagha.

Beživotno tijelo 19-godišnjakinje na dnu bazena je pronašao njezin 15-godišnji brat Rufus koji ju je izvukao van i pozvao Hitnu, ali djevojka nije davala znakove života.

Još uvijek se ne zna kako se do ove tragedije uopće i došlo, no postoje špekulacije da se Honor posklizla i udarila glavom o rub bazena.

"Izgubili smo kćer i sestru koje je unijela svjetlost i radost u naš život. Bila je tako zabavna i puna dobrote. Imala je tu sposobnost da okuplja ljude i čini da se osjećaju dobro", dodala je obitelj u izjavi.

Honor, inače studentica Sveučilišta Oxford, prije nesreće bila je na obiteljskom roštilju, potom u jacuzziju s dvoje prijatelja pa se u 23 sata odlučila osvježiti se u bazenu. Iako se odmah sumnjalo na to da je alkohol bio krivac za tragediju, utvrđeno je da ga Honor nije konzumirala.

Inače, ovo nije prva tragedija koja se dogodila u bogatoj povijesti dinastije Guinness. Naime, njezin predak Arthur Guinness koji je 1759. pokrenuo poznatu pivovaru, imao je 21 dijete, ali za života je izgubio čak desetero. Mnogi njegovi nasljednici postali su alkoholičari, umrli u siromaštvu ili završili u mentalnim ustanovama.

Linker
22. travanj 2024 18:34