DVOSTRUKO UZBUĐENJE

Privatno i poslovno: Pred atletskim reprezentativcem Filipom Mihaljevićem dva su velika izazova

Vrijeme je profesionalnih i privatnih izazova za bacača kugle Filipa Mihaljevića: priprema se za Hanžekovićev memorijal u rujnu, dok sa suprugom Gabrijelom nestrpljivo iščekuje rođenje sina.

U posljednjih godinu dana kugla atletskog reprezentativca Filipa Mihaljevića (27) preletjela je više od stotinu kilometara. Filip ju je, naime, tijekom treninga i natjecanja bacio 120 puta, a taj je podatak još fascinantniji zna li se da natjecateljska kugla teži 7260 grama.

Njegova atletska disciplina, kaže, dobar mu je trening i za skore očinske zadatke.

"Supruga Gabrijela i ja očekujemo sinčića u listopadu", kaže Filip Mihaljević, čija je olimpijska godina bila puna uspona i padova. Na Europskom dvoranskom prvenstvu proljetos se okitio broncom, na Dijamantnoj ligi u Dohi osvojio je srebro, a na državnom prvenstvu postavio je hrvatski rekord približivši se na samo šest centimetara granici od 22 metra koju prebacuju samo najbolji svjetski bacači.

image
JB AUTISSIER/PANORAMIC/BESTI

No, na Olimpijskim igrama u Tokiju nije ušao u finale, a sad s nestrpljenjem očekuje svoj treći nastup na Hanžekovićevu memorijalu u Zagrebu 13. rujna.

Čitajte i: Bacačica diska Marija Tolj spremna je za Hanžek! Roditeljima posvetila tetovaže, čekaju je u rodnom Orebiću

"Nema ljepšeg bacačkog natjecanja, bolje atmosfere i ambijenta od onog na zagrebačkim fontanama. To nije samo moje, nego opće mišljenje, jer su i moji kolege oduševljeni organizacijom i gostoljubivošću domaćina", priča Mihaljević, kojemu je Hanžekovićev memorijal osobito drag i zato što ga iz publike bodre roditelji Mirko i Jelena.

Diplomirani agronom i odgojiteljica za tu priliku stižu iz Livna, odakle je Filip rodom, baš kao i njegova supruga.

image
NIKOLA VILIC/CROPIX

"U BiH sam prvo trenirao nogomet, a na atletiku sam se prebacio kad je otac shvatio da mi odlično ide bacanje kamena s ramena - tradicionalno pučko natjecanje našeg kraja koje smo trenirali u dvorištu naše kuće", govori Mihaljević, koji se kao maturant zbog atletike preselio u Split.

U međuvremenu je četiri godine proveo u Sjedinjenim Državama, pa još dvije u Kataru i Zagrebu, a u Split se vratio preklani, i to sa suprugom Gabrijelom, s kojom se lani vjenčao nakon tri godine veze.

Čitajte i: Dirljive scene! Pogledajte trenutke u kojima Matea Jelić javlja majci da je osvojila olimpijsko zlato!

Prohodali su u ljeto 2017. kad se Filip vratio na odmor u svoj rodni grad iz Amerike. "Gabrijela i ja smo se znali iz Livna: išli smo u istu osnovnu školu, moja mama joj je bila teta u vrtiću...", nastavlja.

Gabrijela Mihaljević je magistra primaljstva, a supruga će biti uz njega i na nastupu u Zagrebu, nakon čega planiraju odmor na Korčuli. Na tom otoku Filip će se prvi put ovog ljeta okupati, a to će im biti i posljednje putovanje udvoje. Za dolazak sinčića potpuno su spremni, pogotovo Filip, koji je za ulogu oca trenirao i u igri sa svojih četvero nećaka i nećakinja.

Linker
19. travanj 2024 23:36