Vrijeme curi...

Priča iza kamere: Sve što trebate znati o intervjuu koji smo čekali pune tri godine!

Snimka dvosatnog razgovora s vojvotkinjom od Sussexa i njezinim suprugom, princem Harryjem, noćas će "zapaliti" male ekrane kako u Americi, tako i u zemlji iz koje su prebjegli - Velikoj Britaniji. I dok svi s nestrpljenjem iščekuju emitiranje koje je zakazano za 2 sata ujutro po našem vremenu, polako cure nepoznati, ali vrlo zanimljivi detalji oko cijele ove priče...

Svega nas nekoliko sati dijeli od intervjua stoljeća, kako mnogi mediji nazivaju spektakl koji će nam noćas u 20 sati po lokalnom vremenu priuštiti televizijska kuća CBS ili, da budemo krajnje iskreni - svjetska "maherica talk showa" - Oprah Winfrey. I dok se već naveliko raspreda što bi sve mogle biti teme dvosatnog intervjua koji je prvotno zamišljen u nešto kraćoj i prilagođenoj verziji od sati i pol vremena, zanimljivo je osvrnuti se i na manje poznate činjenice koje su prethodile ovom, mnogi vjeruju - televizijskom showu koji će kraljicu intervjua još jednom potvrditi kao neprikosnovenu u svom poslu.

DRUGA STRANA PRIČE: Iz minute u minutu! Na Gloria.hr pratite intervju stoljeća - Meghan Markle i Harry s Oprah


Kako je Oprah uspjela dobiti taj intervju?

Na isti način na koji je prevladala siromaštvo koje ju je pratilo od djetinjstva koje je provela u ruralnom Mississippiju i postala prva tamnoputa milijarderka na svijetu - piše The New York Times. Za to su zaslužni njezino vrijeme, trud i karizma. U video isječku objavljenom prošlog petka, Oprah se prisjetila da je prvo nazvala Meghan kako bi joj predložila intervju u veljači ili ožujku 2018. Prema londonskom The Timesu, njih su se dvije osobno upoznale u ožujku kad se Oprah "našla" u Londonu, a Meghan ju je pozvala da je posjeti u Kensingtonskoj palači. U travnju je Oprah pozvala Meghaninu majku Doriju Ragland u svoj dom na ručak i jogu. Otprilike dva mjeseca poznanstva Oprah su bila dovoljna da "zaradi" pozivnicu za vjenčanje Meghan i Harryja.


Nekoliko dana nakon što je par objavio da imaju namjeru povući se s dužnosti koje se očekuju od njih kao pripadnika britanske kraljevske obitelji - Oprah je demantirala glasine da im je to ona savjetovala (kako se špekuliralo). Na kraju, Meghan i Harry su se preselili toliko blizu njezina imanja u Montecitu u Kaliforniji, da bi ih se moglo nazvati susjedima. Upravo tako ih je Oprah i nazivala putem društvenih mreža dok je oduševljeno (a možda i proračunato) hvalila proizvod poduzeća u koji je Markle uložila novac.

POVRATAK KRALJICE INTERVJUA! Oči cijelog svijeta još jednom su uprte u Oprah Winfrey


Jesu li doista napustili kraljevsku obitelj zbog želje za privatnosti?

Otkako su objavili svoju odluku da se povuku kao "stariji" članovi kraljevske obitelji, Meghan i Harry borili su se protiv već tada uvriježenog mišljenja da su namjeravali postati obični građani. Prema njihovim službenim izjavama, namjera im je bila stvoriti nove uloge za sebe "unutar" institucije, nastavljajući obavljati neke službene dužnosti. U nedavnom intervjuu s Jamesom Cordenom, Harry je naglasio: "U našoj se obitelji nikad nije odlazilo. Prije se povlačilo (abdiciralo), nego što se odlazilo." Tek prošli mjesec par je i formalno potvrdio kraljici da se neće vratiti kao "radni" članovi kraljevske obitelj, a možda je to ipak cijelo vrijeme i bio njihov plan, prije nego što im je pandemija poremetila planove.

Što se trenutno događa u britanskoj kraljevskoj obitelji?

Najkraće rečeno - vlada šutnja. Princ Phillip, Harryjev djed, već je puna dva tjedna u bolnici. Kraljičin srednji sin - princ Andrew, još je uvijek protjeran sa svih dužnosti zbog skandala kakvog britanska kraljevska obitelj ne pamti i teško je očekivati da će ga ikada više vratiti na bilo koju protokolarnu obavezu ili da će obnašati bilo kakvu kraljevsku dužnost. Podsjetimo, nakon što je utvrđena njegova neosporna veza sa seksualnim predatorom Jeffreyjem Epsteinom, kao da ga je "progutao mrak". Tako se, očekivano, neće pojaviti ni na balkonu Buckinghamske palače u travnju kada će kraljica proslaviti rođendan. A Harryjevi brat i šogorica - princ William i Kate, vojvotkinja od Cambridgea, uspješno grade besprijekoran imidž u Velikoj Britaniji.

image
Sretnija vremena... ona kada su kraljica, njezin sin, njegova djeca i snahe - baš cijela obitelj bili na okupu i sretni.
KEN GOFF ROTA/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

Gdje gledati intervju Meghan Markle, Harryja i Oprah?

  1. U Americi, intervju će se prikazivati na CBS-u u nedjelju, 7. ožujka u 20 sati po lokalnom vremenu (ponedjeljak u 2 sata po našem vremenu).
  2. U Velikoj Britaniji intervju će se prikazivati live putem mreže ITV 8. ožujka, u ponedjeljak u 1 sat ujutro (ponedjeljak u 2 sata po našem vremenu).
  3. U Hrvatskoj intervju će se moći pogledati u ponedjeljak, 8. ožujka, u 19:30 sati na RTL televiziji.
  4. Također, za pretplatnike otvorena je opcija praćenja intervjua putem YouTube i Hulu TV-a.
Linker
20. travanj 2024 14:40