Vrijeme za žalovanje

Prevelika tuga: Foo Fightersi otkazali svjetsku turneju nakon tragičnog gubitka

Grupu Foo Fighters osnovao je 1994. Dave Grohl koji je bubnjao u Nirvani, a bubnjar Taylor Hawkins pridružio se bendu 1997.

Bubnjar slavnog benda, Taylor Hawkins, iznenada je preminuo tijekom prošlog vikenda u hotelu u Bogoti, nekoliko sati prije nego su Foo Fightersi trebali održati koncert u Kolumbiji. Njegov tragični odlazak šokirao je svijet glazbe, a kolege iz benda duboko su potreseni ovim gubitkom.

Zbog toga su otkazali cijelu nadolazeću svjetsku turneju te o tome obavijesti fanove na društvenim mrežama, piše CNN.

"S velikom tugom javljamo da su Foo Fighters otkazali sve nadolazeće koncerte nakon tragičnog gubitka našeg brata Taylora Hawkinsa. Isprike svima zbog razočaranja što se nećemo vidjeti kao što smo planirali. Sada moramo žalovati, zagrliti se sa svima voljenima i cijeniti glazbu i uspomene koje smo stvorili zajedno", poručio je bend.

Čitajte i: Nakon što je otkriveno da već 20 godina čita s usana, Dave Grohl kaže: ‘Neću kod liječnika‘

Hawkins je preminuo u dobi od 50 godina, a preliminarnom toksikološkom analizom u njegovu je organizmu otkriveno čak deset supstanci, među kojima i opijati, marihuana, antidepresivi i anksiolitici.

Osim toga, njegovo srce bilo je duplo veće u trenutku smrti od srca prosječnog čovjeka pa se sumnja da je doživio srčani kolaps nakon predoziranja koktelom supstanci.

image

Taylor Hawkins

ARTURO HOLMES/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

“Obitelj Foo Fightersa devastirana je tragičnim i preranim odlaskom našeg voljenog Taylora Hawkinsa. Njegov glazbeni duh i zarazni smijeh zauvijek će živjeti s nama. Naša srca su uz njegovu suprugu, djecu i obitelj i molimo da se njihova privatnost poštuje u ovom nezamislivo teškom trenutku”, napisao je bend na Instagramu za vikend.

Zbog ove tragedije još nije poznato hoće li se Foo Fightersi pojaviti na dodjeli Grammyja 3. travnja, na kojoj su trebali nastupati, a i nominirani su u kategorijama za najbolji rock album, najbolju rock izvedbu i najbolju rock pjesmu.

Linker
19. travanj 2024 06:39