Maleni koraci

Preuzima konce u svoje ruke? Britney Spears putem odvjetnika zatražila da joj ova žena bude skrbnica

Otac pop zvijezde nije njen jedini pravni skrbnik, a Britney se sada snažno zalaže za to da ga sud ne vrati na tu funkciju.

Čini se da Britney Spears polako napreduje s planom da ukloni oca koji upravlja njenim životom te da joj Jodi Montgomery postane stalna skrbnica. Ova 39-godišnja pjevačica "zahtijeva odstupanje" njenog oca Jamiea Spearsa s funkcije trajnog skrbnika te želi da se na nju imenuje Montgomery, koja tu dužnost privremeno obnaša. U dokumentima koji su nedavno priloženi sudu u LA stoji da Britney "zadržava pravo podnošenja molbe da se okonča to skrbništvo".

Jamie je u rujnu 2019. zbog osobnih zdravstvenih razloga odstupio s te uloge, a Montgomery je došla kao zamjena. Očito se pjevačici više svidio tretman koji ima od svoje nekadašnje menadžerice te je u dokumentu izjavila kako "se snažno suprotstavlja povratku oca kao jedinog skrbnika, njenih financija i poslova, te da snažno preferira da to nastavi činiti Montgomery kao što je radila do sad".

Zvijezda je kasnije također predložila da Bessemer Trust Company bude skrbnik njenog imanja. S ovim se složila i njena majka Lynne Spears u odvojenom dokumentu priloženom sudu. Tu je fondaciju sutkinja Visokog suda Los Angelesa u studenom postavila za skrbnike nad Britneyenim imanjem, uz njenog oca. A prošlog mjeseca izglasano je da će ista kompanija koja se bavi menadžmentom bogatstva i savjetima za investicije nastaviti obnašati tu dužnost uz Britneyenog oca. Sud je, naime, odbacio prigovore Jamiejevog pravnog tima.

Čitajte i: Britney Spears: Od zvijezde do žrtve onih ljudi koji su joj trebali biti najbliži

Pitanje života i slobode Britney Spears došlo je u žarište javnosti nakon objavljivanja dokumentarnog filma “Framing Britney Spears” koji secira njezinu kafkijansku situaciju da unatoč talentu, slavi i bogatstvu već 13 godina živi pod paskom skrbnika kao nerasudna osoba lišena poslovne sposobnosti.

U kavezu više od desetljeća

Teče 13. godina kako dobitnica Grammyja živi u kavezu skrbništva, a Jamie upravlja njezinim bogatstvom, donosi odluke o njezinoj karijeri, u njezino ime sklapa kupoprodajne ugovore, određuje koga smije viđati i čuva je od svih utjecaja za koje on procijeni da bi mogli škoditi njezinom zdravlju i interesima. Iako je proglašena nesposobnom za samostalan život, dopušteno joj je nastupati i zarađivati.

Čitajte i: Tko je smjestio Britney Spears? ‘Ogavno je kako se odnose prema njoj‘: Novi dokumentarac otkriva puno

Otkako je izgubila autonomiju, snimila je nekoliko albuma, odradila jednu svjetsku turneju, sudjelovala u brojnim zabavnim emisijama i nekoliko godina imala vlastiti show u Las Vegasu.

Otkako je izgubila poslovnu samostalnost, samo od nastupa u Las Vegasu zaradila je više od 130 milijuna dolara.

Objavila je 2019. da prekida karijeru na neodređeno vrijeme jer se želi posvetiti obitelji, no malo se zna o tome kako zaista živi i kako se osjeća. S vanjskim svijetom komunicira samo preko društvenih mreža, a poruke što ih objavljuje mogu se tumačiti i kao šifrirani pozivi u pomoć.

Njezini fanovi okupljeni u pokret #FreeBritney jako su zabrinuti. Uvjereni su da bolno pati pod očevim patronatom te zazivaju pravosuđe da prekine to mučenje nevine žrtve.

Linker
19. travanj 2024 09:14