Josko Supic / CROPIX
splitski zabavljač...

Prerani odlazak dobrog duha domaće estrade, kolege se opraštaju od Ćubija: 'Split je izgubio veliki komad duše'

Prvi dan godine obilježio je odlazak legendarnog splitskog zabavljača Damira Mihanovića. Iako su se mnogi nadali kako će se uspjeti oporaviti, nakon kratke i teške bolesti preminuo je u bolnici u Splitu.

Splitski zabavljač Damir Mihanović Ćubi otišao je na prvi dan nove godine, a od njega su se na društvenim mrežama oprostili njegovi poznanici i kolege. Njegova iznenadna smrt uzrokovana je rakom pluća, opakom bolesti koja mu je dijagnosticirana prije nekoliko tjedana. Da se Ćubi nalazi u bolnici potvrdila je Kristina Đanić, supruga pjevača Giuliana, koja je na Facebooku objavila poziv da mu se pomogne, a njezin je suprug s Ćubijem proveo njegove posljednje dane. Na Instagramu je podijelio svoju fotografiju s njim i napisao: "Kaže on meni nekidan: "Ma iden svirat s Oliverom"... Dragi moj, zabavite se, počivao u miru". Oprostila se od njega i voditeljica Marijana Batinić.

"Nismo dočekali lito...Doviđenja dragi Ćubi, gradelavat ćemo na još ljepšem mjestu", napisala je na Instagram storyju.

Instagram

Tužna vijest za početak godine: Nakon kratke i teške bolesti preminuo Damir Mihanović Ćubi

hvar, 040900
cubi
foto sinisa svilan
Siniša Svilan

Split, 020709.
Prva vecer 49. Festivala zabavne glazbe na Prokurativama u Splitu.
Na fotografiji: Damir Mihanovic Cubi i Jelena Rozga.
Foto: Josko Ponos / CROPIX
Josko Ponos / CROPIX
2009. godine s Jelenom Rozgom

Sve je šokiralo koliko je njegova bolest brzo napredovala te kako se sve brzo odigralo. Krajem studenog na Novoj TV snimao je novogodišnji program, a tu istu noć mu je pozlilo i završio je u KBC-u "Sestre milosrdnice". Tada mu je otkrivena zloćudna bolest. Novogodišnji program u kojem je utjelovio prepoznatljivog lika iz serije "Nad Lipom 35" snimao je s glumcem Asimom Ugljenom, kojemu je bio vječna životna inspiracija. Oprostio se od njega na Facebooku emotivnom objavom:

"I kada sam čuo da ću snimati s njime, iskreno, bio sam presretan. Netko želi snimati s Johnnyjem Deppom, netko s Robertom De Nirom, a ja sam htio snimati s Ćubijem...Veselio sam se svakom našem ponovnom susretu. Recimo, ne volim snimati novogodišnje programe. Ne volim. Iritantno mi je to. I kada su me ove godine pitali da snimim par skečeva, fakat mi se nije dalo. Ali su mi rekli da i Ćubi dolazi. To jednostavno nisam mogao propustiti. Kretao sam na snimanje i rekao sam Marti: "Idem to snimiti samo zato da ponovno snimam i družim se s Ćubijem. Toliko rijetko se stignemo vidjeti, da moram iskoristiti priliku.", dio je njegovih riječi.

Split, 030319.
Festival duhovitih i satiricnih pjesama Sala, la chanson 2019 u HNK.
Na fotografiji: Damir Mihanovic Cubi
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX
U ožujku 2019. godine

Split, 300808.
Koncert Runjiceve veceri na Perstilu. Na slici: Damir Mihanovic - Cubi i glumac Vedran Mlikota.
Foto: Jadran Babic / CROPIX
Jadran Babic / CROPIX
Damir Mihanović - Ćubi i glumac Vedran Mlikota

Prerani odlazak došao je kao iznenađenje, pa još nije poznato kada će biti komemoracija. "Vidjet ćemo sve ovih dana, još se ne zna kada će biti sahrana, što ćemo napraviti. Vijest je došla naglo, dotukla nas je. Nismo je očekivali, nitko nije očekivao takav kraj. Svi smo bili u dubokoj vjeri kako će sve ovo proći s još jednom velikom Ćubijevom doskočicom, sa smijehom. U još jednoj njegovoj glumačkoj epizodi. Sto posto smo vjerovali kako će kemoterapija donijeti rezultate. Nestao je u mjesec i pol dana od početka bolesti" - kazao je za Slobodnu Dalmaciju njegov utučeni prijatelj Giovanni. U novogodišnjoj noći uz vatromet, uz Ćubija su u KBC-u Split bili on i njihov prijatelj Jakša Navigator.

Split, 030709.
Druga izlucna vecer festivala Split 2009 na splitskim Prokurativama.  
Na slici  Damir Mihanovic Cubi  (Neven).
Foto: Jadran Babic / CROPIX
Jadran Babic / CROPIX

Split, 020710.
Festival Split 2010, Prokurative.
Prva polufinalna vecer, 25 novih skladbi izvodi se uz pratnju Festivalskog simfonijskog orkestra.
Na slici: voditelji (s lijeva) Nives Ivankovc, Cubi, Mila Elegovic. 
Foto: Josko Supic / CROPIX
Josko Supic / CROPIX

"Meni je pomoglo to što su me prijatelji napravili ponosnim jer su mi ukazali na nešto što ja nisam znao, a to je da, kako su ono rekli, 'nema koga nisam zadužio svojim humanitarnim radom i da se to vraća'", rekao je Ćubi novinarki Slobodne Dalmacije sredinom prosinca iz bolničkog kreveta. Svi su se nadali kako će s Ćubijem sve biti u redu, a on je optimizam zadržao do kraja, pa je i na svom Facebooku u svom stilu poručio kako je sve ok. Na žalost, zloćudna bolest je bila jača od njega.

Linker
19. travanj 2024 03:29