U sjeni borova

Premješten grob glazbene legende: Balaševićev spomenik sada krase njegovi simbolični stihovi

Obožavatelji koji su pošli posjetiti grob pokojnog kantautora 40 dana nakon njegove smrti, otkrili su da je grobno mjesto Đorđa Balaševića premješteno.

Ni 40 dana nakon što je preminuo, obožavatelji nisu zaboravili na Đorđa Balaševića. Po starom običaju obožavatelji su htjeli 40 dana nakon njegove smrti, obići grob slavnog pokojnika i tako mu još jednom pokazati poštovanje.

No, kada su došli na groblje u Novom Sadu, Balaševićevi štovatelji vidjeli su da se pokojnikovo grobno mjesto ne nalazi tamo gdje je sahranjen 21. veljače. Posljednje prebivalište Đorđa Balaševića premješteno je nekih desetak metara dalje i nalazi se u sjeni između borova, javlja NShronika.rs.

Iznad grobnice podignut je kameni spomenik, oblikovan u srce, pored imena pokojnika nalazi se i križ, a na jednom dijelu u kamenu je ispisan Đoletov stih iz pjesme "Portret mog života" - "Bez crne, bela ne bi vredela".

Čitajte i: Odlazak u 68. godini! Preminuo Đorđe Balašević, dva i pol sata su se borili da mu spase život

Čitajte i: Posljednji ispraćaj legende: Đorđe Balašević pokopan u Novom Sadu, uz obitelj i tamburaše

Balaševićeva sahrana održana je 21. veljače u krugu obitelji, a njoj su bili prisutni još i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.

image
PAUN PAUNOVIC/CROPIX

Dan žalosti

Na ispraćaju su bili i tamburaši koji su pjevali pjesmu "Olivera", posvećenu Balaševićevoj supruzi. Tog dana u Novom Sadu proglašen je dan žalosti.

"Ugasili smo svjetla na Gradskoj kući kako bismo iskazali bol i tugu s obitelji. Ovo je težak moment za obitelj Balašević, ali i za cijeli grad, državu i regiju. Novi Sad neće biti više isti poslije njegove smrti", napisao je Vučević na Twitteru.

Obitelj, prijatelji i obožavatelji slavnog pjevača koji je preminuo u 68. godini života nisu mogli suspregnuti suze, a u brojnim gradovima diljem regije, okupljali su se fanovi, pjevajući njegove pjesme palili su svijeće i ostavljali poruke u znak posljednjeg pozdrava svom idolu.

Linker
22. travanj 2024 20:22