TUŽNA VIJEST

Preminuo kultni beogradski glumac, Enis Bešlagić neutješan: ‘S tobom je nestao još jedan osmijeh, moj dobri brate Marko‘

Marko Živić najpoznatiji je po ulogama u kazalištu, no gledali smo ga i u filmovima ‘Montevideo, Bog te video‘ i ‘Senke nad Balkanom‘. Preminuo je od posljedica zaraze koronavirusom, u 50. godini života.

Beogradski glumac Marko Živić preminuo je u 50. godini života od posljedica zarazom koronavirusa, potvrdili su iz Beogradskog dramskog kazališta za srpske medije. Kultni glumac beogradske kazališne scene poznat je po ulogama u predstavama poput "Kad su cvale tikve", "Let iznad kukavičjeg gnijezda" i "Ne igraj na Engleze", a glumio je i u filmovima "Montevideo, Bog te video", "Čitulja za Escobara" te "Senke nad Balkanom".

"Hvala mu za sve i vječna mu slava. Dragi Marko, zauvijek ćeš biti s nama", poručili su iz njegovog kazališta. Za slavnim glumcem tuguje i voditelj te glumac Enis Bešlagić koji je na Instagramu objavio njegovu fotografiju i emotivan opis.

"Nisam više pametan što da napišem. U ovom svijetu upoznajem toliko dragih i divnih ljudi, koji jednostavno nestaju. U ovim vremenima, kada se mržnja ponovo budi, nestaju oni dobri. S tobom je nestao još jedan osmijeh, moj dobri brate Marko", napisao je utučeni Bešlagić.

Glumu je diplomirao 1995. godine na Akademiji umjetnosti u Beogradu. Snimio je više od dvadeset filmova, glumio je u raznim televizijskim serijama, imao je i svoju emisiju "Marko Živić show" , a bio je u stalnoj glumačkoj postavi u Pozorištu na Terazijama, i bio je stalni član Beogradskog dramskog kazališta.

Borba sa zdravljem traje od 2008. godine

Živićev život je obilježila i borba sa zdravljem. Prije 13 godina odstranjen mu je zloćudni tumor koji mu je zahvatio dijelove jednjaka i želuca.

"Sjećam se noći pred operaciju, tad mi je bilo najteže. Gledam kroz prozor, snijeg pada i vidim da nema nazad, nema druge opcije. Onda kreneš da razmišljaš o svemu i svačemu, Bože otkud ovo, zašto, ali mislim da mi je pomoglo što sam bio lud u svojoj energiji. Lud da tu trku istrčim", rekao je glumac 2008. godine za srpske medije. Tada je otkrio kako je u tih mjesec i pol dana bio glavni komičar na odjelu, dizao je raspoloženje brojnim onkološkim bolesnicima. Nažalost, ovoga puta nje izgubio bitku...

Čitajte i: Preminuo basist poznate grupe Vigor: S njihovom najpopularnijom pjesmom, 'Još fališ', Osječani su se oprostili od prijatelja

Linker
19. travanj 2024 05:08