NEUTJEŠNI KOLEGE

Preminuo bivši bubnjar legendarnog Atomskog skloništa: ‘Napustio nas je naš dragi prijatelj i kolega...‘

Bubnjar Nikica Duraković, zvan Nick, preminuo je u 56. godini života, a vijest o smrti podijelili su članovi njegova benda iz Istre. Od velikog prijatelja oprostili su se i kolege iz Atomskog skloništa s kojima je proveo više od dvadeset godina karijere.

Napustio nas je naš dragi prijatelj i kolega Nikica koji je više od dva desetljeća svirao bubnjeve u Atomskom skloništu, napisali su iz kultnog benda i tako se na društvenim mrežama oprostili se od nekadašnjeg bubnjara. Pulski glazbenik Nikica Duraković preminuo je u nedjelju, u 56. godini života.

Nick, kako su ga zvali njegovi kolege i prijatelji, bubnjar je i jedan od osnivača rock sastava "Double Dose Blues Banda". Svirao je i u pulskim grupama Stabilizacija, Gori Ussi Winetou s kojim je snimio album "Addio Pola", a najpoznatiji je po sviranju u Atomskom Skloništu. S njima je i snimio i njihov posljednji album "Terra Mistica".

Godine povezanosti i druženja

"Dragi prijatelji, nakon više od dvadeset godina zajedničkog druženja i sviranja, napustio nas je bubnjar Nikica Duraković Nick", napisali su na Facebooku i kolege iz Double Dose Blues Banda.

Čitajte i: Slavni dramatičar Ivo Štivičić preminuo je samo nekoliko sati nakon što je njegova kći dobila ovacije za predstavu po njezinoj drami

"Glazbenik Miodrag Macura i ja održavamo Double Dose već dvadeset godina. U mome stanu imamo prostoriju i tamo su probe Double Dosea i Stabilzacije. Ima me svugdje", rekao je Nick u intervjuu za rubriku Istarska scena 2019. godine gdje je govorio i o glazbenicima iz Istre. Također, to mu je jedini intervju u karijeri, barem je sam tako rekao u podcastu, a dao ga je za Radio Maestral.

Linker
25. travanj 2024 08:43