‘Lako‘

Premijera: Vanda Winter predstavlja spot za svoju pjesmu ‘Lako‘, kojom najavljuje prvi album

Poznata glumica izvanrednog glasa najavila je velike novosti, nakon gotovo 20 godina prisutnosti na sceni ova umjetnica objavljuje svoj debitantski album, a prvu pjesmu ‘Lako‘ premijerno prikazujemo na portalu Gloria.hr.

Vanda Winter premijerno na Gloria.hr predstavlja spot i pjesmu "Lako". Glumica se ove godine odvažila upustiti u novu priču, snimiti svoj debitantski album, kojeg predstavlja upravo ovom pjesmom. Autor pjesme je frontmen grupe Pavel Aljoša Šerić, a upravo je on potaknuo ovu svestranu umjetnicu da ostvari svoj dugo sanjani san.

Pogledajte video

U spotu s njom glumi kolega Filip Juričić, a kako je rekla za Gloria.hr isprva se nećkala hoće li ga pozvati jer se bojala da je zauzet. No Filip je pristao odmah.

"Sve je teklo s gotovo čudesnom lakoćom! Snimali smo na Grobničkom polju, jedno popodne dok je trajao zalazak sunca. Sve je bilo savršeno organizirano i teklo je u ugodnoj atmosferi. Čak je i umjetna kiša kojom su nas na kraju zalili, bila uzbudljiva!", ispričala je Vanda Winter o snimanju spota.

image
Vanda Winter s kolegom Filipom Juričićem u spotu za svoju pjesmu 'Lako'.
FILIP GRZINIC

Redatelj spota je Filip Gržinčić, a kada je pjevačica i glumica pogledala finalni rezultat bila je jako zadovoljna odabirom svog partnera za video. "Moram reći da je bio savršen, apsolutno nezamjenjiv i mislim da ovu filmsku kemiju konačno ne bih dobila ni s kim drugim!", kazala nam je Vanda.

Čitajte i: Vanda Winter o svojoj velikoj ljubavi: ‘Kad me je nazvao, znala sam da se takva prilika ne odbija‘

image
Redatelj spota je Filip Gržinčić.
FILIP GRZINIC

Pjesma koja je zaslužna za sve

U razgovoru za Gloriju.hr Vanda je otkrila I kako je došlo do ideje za album I to baš sada. “Iako sam se u sebi zabavljala idejom o jednom cjelovitom, ‘statement’ materijalu koji bi me nakon niza međusobno nepovezanih uradaka, a uz koje sam sazrijevala, ‘zaokružio’ i predstavio u nekom konkretnijem, ‘opredjeljenijem’ smislu, to mi nije bio prioritet i toga sam bila svjesna. I onda me nazvao Aljoša Šerić”, ispričala je umjetnica.

A sve se zbilo nedugo nakon potresa u Petrinji, tada joj, pogotovo, nije bilo na pameti snimanje albuma, no Aljoša Šerić ju je razuvjerio. “Poslao mi je nekoliko pjesama, a među njima i ‘Lako’, koja je u meni tako skladno odjeknula sa svime što sam u tim zahtjevnim vremenima spoznala i osjetila, u prvom redu prema svojim najbližima, da sam pomislila: Ok! Ovo ima smisla!’”, rekla nam je Vanda.

image
Vanda Winter pjesmom 'Lako' najavljuje svoj debitantski album.
FILIP GRZINIC

‘’Veseli me što ponovno uživam u stvaranju glazbe! Prvi singl koji smo ostvarili govori o prepoznavanju vlastite sreće, o skladu i miru jedne "trajnogoruće" ljubavi kao jedinog važnog i realnog oslonca u životu. To je osjećaj koji, vjerujem, mnoge zaokuplja unatoč površnim i dramatičnim vremenima u kojima živimo i želja mi je na ovaj ga način proslaviti!’’, poručila je Vanda.

Osim pjesme ‘Lako’, Aljoša Šerić potpisuje još neke od pjesama koje će se naći na Vandinom albumu.

“Bila je čast pisati za pjevačicu kao što je Vanda i bez obzira na odgovornost koju sam osjećao mislim da smo s prvom pjesmom napravili svojevrstan 'hommage' pjesmama koje redovito pjeva u kazalištu 'Komedija'. 'Lako' slobodno može biti jedan od songova nekog imaginarnog mjuzikla. Moram pohvaliti Ivana Božanića koji je majstorski odradio posao produkcije i miksa i Dalibora Grubačevića na sjajnom raspisu za orkestar!” , kazao je Aljoša o ovoj novoj suradnji na domaćoj glazbenoj sceni.

Linker
23. travanj 2024 08:11