KONAČNO KRAJ?

Poznati pljačkaši koji su iz doma Tamare Ecclestone uzeli čak 25 milijuna funti: Priznali pljačku, uskoro ih stiže kazna

U prosincu 2019. godine četvorica pljačkaša, od kojih su trojica uhićena, a četvrti još uvijek u bijegu, opljačkali su luksuzno imanje Tamare Ecclestone i još dva doma u luksuznim četvrtima u Londonu. Presuda za najveću kućnu pljačku u Britaniji trebala bi ih sustići 15. studenog ove godine.

Po prvi put javnosti je poznato kako izgledaju pljačkaši koji su, između ostalog, u prosincu 2019. godine opelješili i luksuznu vilu Tamare Ecclestone, kćeri bivšeg čelnog čovjeka Formule 1 Bernieja Ecclestonea i bivše hrvatske manekenke Slavice. Priznali su organizirani kriminal i čekaju presudu za najveću kućnu provalu u Britaniji, piše Daily Mail.

image
Tamara Ecclestone s kćeri Sophijom
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Jugoslav Jovanovic (24), Alessandro Maltese (45) i Alessandro Donati (44), svi članovi internacionalne pljačkaške bande, opljačkali su njihovo imanje u londonskoj luksuznoj četvrti Kensington, a Tamara je za to vrijeme bila na skijanju u Laplandu u Finskoj na odmoru sa suprugom Jayom Rutlandom te njihovom kćeri Sophijom.

To se dogodilo 13. prosinca 2019. godine, a pljačkaši su odnijeli stvari u vrijednosti od otprilike 25 milijuna britanskih funti. Policija nikada nije pronašla te predmete, većinom nakit i satove, ali i gotovinu, a prepostavlja se da su već odavno rasprodani negdje vani, izvan Londona.

Sva trojica pljačkaša su trenutačno na sudu, a Jovanovic je priznao kako je bio uključen u pranje novca, a nekoliko mjeseci ranije priznao organiziranu pljačku iz 2019. godine. Očekuje se da će ih sudac Martin Edmunds osuditi 15. studenog ove godine, no kao i uvijek, to se može odgoditi.

Detalji pljačke

Dom Tamare Ecclestone u Kensingtonu je toliko velik da brojni zaštitari nisu niti primijetili da trojica pljačkaša ulaze u vilu probijajući se kroz stražnji vrt. Od 1. do 13. prosinca opljačkali su još dva doma. Uzeli su imovinu vrijednu oko 50.000 funti iz vile legende FC Chelsea Franka Lamparda i njegove supruge, televizijske voditeljice Christine.

Banda je također uzela robu vrijednu više od milijun funti iz posjeda pokojnog vlasnika Leicester Cityja Vichaija Srivaddhanaprabhe. Od tri obitelji uzeli su ukupno 26 milijuna funti. Posljednja pljačka i za njih najunosnija bila je ona bogatašice Ecclestone.

image
Tamara Ecclestone su suprugom Jayjem Rutlandom
STEPHEN COKE/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Tamara Ecclestone sedam mjeseci nakon rođenja druge kćeri pokazala kako je izgledala trudna

"Užasno mi je teško gledati koliko je nervozna moja supruga postala nakon svega. Sophia također cijelo vrijeme ispituje hoće li se provalnici vratiti. Osjećam bijes zbog toga što su nas pokrali, strah od mogućnosti da to ponovno učine i tugu zbog pojedinih komada uz koje smo sentimentalno vezani, a koji se više ne mogu vratiti", ispričao je Tamarin suprug Jay policiji, a to je prenio britanski medij Mirror.

Čitajte i: Tri tjedna joj je trebalo da prizna! Tamara Ecclestone potvrdila da je rodila preslatkom fotografijom

Linker
18. travanj 2024 08:21