IXOLA/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA
Tuga i dalje traje

Povodom godišnice smrti, na mjesto nesreće postavljen je kip košarkaša Kobea Bryanta i njegove kćeri Gianne

Prije dvije godine svijet je šokirala vijest o tragediji u kojoj je preminula jedna od najvećih NBA zvijezda, a sada je osvanula statua u sjećanje na sportsku ikonu.

Prije dvije godine svijet je šokirala vijest o tragediji u kojoj je preminula jedna od najvećih NBA zvijezda, a sada je osvanula statua u sjećanje na sportsku ikonu.

U tragičnoj helikopterskoj nesreći koja se dogodila 26. siječnja 2020. godine u Calabassu u Kaliforniji tragično su stradali četrdesetdvogodišnji košarkaš Kobe Bryant i njegova trinaestogodišnja kćer Gianna. Povodom druge godišnjice njihove smrti na mjesto nesreće je postavljen kip pokojne NBA zvijezde i njegove kćeri.

Brončani kip koji je izradio kipar Dan Medina prikazuje Lakorsovog igrača u dresu, s rukom na ramenu kćeri koja drži košarkašku loptu, a oboje su prikazani s osmijehom na licima. Kipar je za TMZ Sports izjavio kako je kip samo privremena počast, a skinut je već nakon zalaska sunca. No, Kobeov obožavatelj se nada da će mu gradske vlasti dopustiti da postavi i trajnu verziju povodom sjećanja na omiljenog sportaša.

image

Kobe i Gianna Bryant su poginuli nakon što se njihov privatni helikopter srušio dok su putovali na košarkaški turnir za tinejdžere.

KAT/MEGA/THE MEGA AGENCY/PROFIMEDIA

U podnožju brončane statue od 160 funti nalazi se citat "Heroji dolaze i odlaze, ali legende su vječne", zajedno s imenima svih devet žrtava koje su poginule u nesreći 2020., navodi TMZ.

Podsjećamo, Kobe i Gianna Bryant su poginuli nakon što se njihov privatni helikopter srušio dok su putovali na košarkaški turnir za tinejdžere u Kobeovoj sportskoj akademiji Mamba u Kaliforniji. U nesreći je smrtno stradalo još sedmero ljudi bliskih košarkašu.

image

Prije dvije godine svijet je šokirala vijest o tragičnoj nesreći u kojoj je preminula jedna od najvećih NBA zvijezda2.

AKM IMAGES/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Čitajte i: Životna priča nepreboljenog Kobea Bryanta: ‘Bol je ponekad nepodnošlji­­va, ali zbog svoje tri kćeri prisilja­­­vam se gurati‘

Nakon vještačenja koje je dovršeno u svibnju iste godine, utvrđeno je da su svi putnici preminuli od posljedica tupih ozljeda, kao i da je pilot prekršio savezne standarde i vjerojatno doživio prostornu dezorijentaciju dok je letio kroz oblake tog tragičnog maglovitog jutra.

Osim Gianne, Kobe je sa suprugom Vanessom Bryant imao još tri kćeri - Nataliu (19), Bianku (5) i Capri (2).

Linker
26. travanj 2024 03:15