Trijumf Euphorije

Postala je globalni fenomen: Popularna teen serija opasno ‘puše za vratom‘ Igri Prijestolja

Glumačka ekipa predvođena modnom ikonom Zendayom zaslužna je što je finale druge sezone pratilo rekordnih 6,6 milijuna fanova, pa HBO kreće u produkciju treće.

Autoru serije Euphoria Samu Levinsonu klanja se cijeli svijet: upravo završena druga sezona druga je najgledanija serija HBO-a od 2004. Bolja je samo Igra prijestolja. Posljednju epizodu proteklog je vikenda pratilo rekordnih 6,6 milijuna fanova, a svaka od osam epizoda imala je u prosjeku 16,3 milijuna gledatelja, što je najbolji rezultat za bilo koju HBO seriju u posljednjih 18 godina osim Igre prijestolja, javlja Yahoo. Glumačka ekipa predvođena Zendayom u ulozi 17-godišnje ovisnice Rue, postala je globalni fenomen: nakon što je sedam tjedana zaredom postizala rekordnu gledanost, jednaki uspjeh postigla je u Latinskoj Americi te u Europi.

Čitajte i: Ima poveći staž u filmovima za odrasle, no ulogu u hit seriji dobila je iz drugog razloga

image

U glavnoj ulozi u drugoj sezoni serije našla se pjevačica, glumica i modna ikona Zendaya Coleman

SUPPLIED BY LMK/IPA/IPA/PROFIMEDIA

Druga sezona serijala o tinejdžerskoj ovisnosti, traženju svog mjesta pod suncem i nošenju s posljedicama pogrešnih odluka, temeljena na istoimenoj izraelskoj mini seriji Rona Leshema i Daphne Levin, kudikamo je gledanija od prve, jer je porasla za nevjerojatnih 100 posto, pa zato ne iznenađuje što je HBO ovih dana odobrio produkciju i treće sezone, javlja Harper's Bazaar.

Dok je upravno završena sezona pratila tinejdžericu Rue Bennett kako pokušava balansirati između pokušaja da na njoj svojstven način pronađe ljubav, a pritom se nosi s gubicima i ovisnošću, Sam Levinson već stvara podjednako fascinantan nastavak. Hoće li se radnja i dalje vrtjeti oko 25-godišnje modne ikone koja je za glavnu žensku ulogu u toj dramskoj seriji dobila Emmy te nagradu Satellite, vidjet ćemo. S obzirom na to da je Euphoriju pratio rekordan broj tweetova: samo u Americi izbrojana su 34 milijuna, autor američke inačice vjerojatno neće mijenjati recept za uspjeh kakav se rijetko viđa.

Linker
25. travanj 2024 22:03