Severina i Tomaž Pandur
 Goran Mehkek / Hanza Media
'Svima nedostaješ'

Poruka muškarcu koji joj je puno značio: Znamo zašto je Severina danas bila posebno tužna

Severina se na svom Instagramu prisjetila slovenskog redatelja Tomaža Pandura. Veliko prijateljstvo i suradnju Severina nikada neće zaboraviti.

'Nedostaješ... Svima nedostaješ. Danas slavimo tvoj rođendan', poručila je Severina na Instagramu svom prerano preminulom prijatelju Tomažu Panduru. Uz zajedničku fotografiju sa Sarajevo Film Festivala Severina se prisjetila njihovih lijepih trenutaka i velike suradnje.

Odlazak Tomaža Pandura našu je glazbenu divu teško pogodio. Bili su suradnici, odradili su zajedno njezinu veliku i uspješnu turneju, no više od svega - dijelili su i prijateljstvo.

Da podsjetimo, slavni slovenski redatelj i umjetnički direktor preminuo je u dobi od 53 godine, u travnju 2016. godine. Sa Severinom je radio na njezinoj turneji 'Dobrodošao u klub' i tada su se, te 2013. godine, zbližili. Koliko mu je bila bliska i naklonjena, pokazala je i kada je saznala da je preminuo.

'Gledam tvoju sliku, a čujem tvoj smijeh... Kad ode netko koga si volio i tko te volio, tko te razumio, prihvaćao... odeš i ti... kruniš se... Tuga u meni i oko mene... Volim te, ljubezen moja...', napisala je na spomenutoj društvenoj mreži povodom Pandurovog odlaska.

Tomaž Pandur rođen je na današnji dan prije 57 godina u Mariboru, gdje je svoju prvu kazališnu skupinu osnovao već za vrijeme srednje škole. Nakon završetka gimnazije, upisao je Akademiju za gledališče, radio film i televiziju u Ljubljani. Tamo je i diplomirao 1988. godine i odmah postao senzacija. Postavio je Šeherezadu kojom se proslavio i vrlo brzo postao umjetnički ravnatelj kazališta u Mariboru.

Zagreb, 220213.
Hotel Esplanade.
Press konferencija i druzenje sa Severinom na kojoj je predstavljena njena buduca turneja po regiji pod naslovom Dobrodosao u klub. Turneju su predstavili Goran Lisica, Zeljko Radocaj, Marko Mitanovski, Tomaz Pandur, Tomislav Petrovic i Edvin Softic.
Na fotografiji: Goran Lisica, Marko Mitanovski, Severina i Tomaz Pandur.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / Hanza Media
Severina, Marko Mitanovski, Tomaž Pandur i Goran Lisica

Postao je kroz godine rada najcjenjeniji suvremeni slovenski redatelj. Posao ga je odveo na europsku scenu, posljednje godine života proveo je u Madridu gdje je vodio svoju kazališnu skupinu 'Pandur Theaters'. Veliki autor ostavio je značajni trag u umjetnosti tijekom svog kratkog života i nema sumnje da bi, da nije doživio kobni srčani udar, dao još jako, jako puno suvremenoj kulturi.

Linker
19. travanj 2024 07:30