proces i dalje traje

Pjevačici prijeti zatvor! Shakira optužena zbog utaje poreza od oko 15 milijuna kuna

Planetarno popularna pjevačica bi se zbog utaje poreza mogla naći na optuženičkoj klupi.

Kolumbijskoj pop zvijezdi Shakiri moglo bi se suditi zbog porezne prevare nakon što je španjolski sudac ocijenio da postoji "dovoljno indicija" za taj postupak. Državno odvjetništvo u Barceloni optužilo je pjevačicu za utaju poreza u iznosu od 14,5 milijuna kuna u Španjolskoj u razdoblju od 2012. do 2014. te je pozvalo tehničare riznice i obrambene stručnjake da svjedoče kako bi se razotkrile Shakirine porezne obveze.

Čitajte i: Shakira o problemima sa zdravljem: ‘Pokušala sam s hipnozom, meditacijom, čak i sa svetom vodom iz Lourdesa‘

Shakira pak odbacuje krivnju, a ne dođe li do izvansudske nagodbe, mogla bi završiti na optuženičkoj klupi, ali i u zatvoru. Do cijelog spora došlo je zbog pitanja gdje je pjevačica u razdoblju od te dvije godine bila dužna platiti porez.

image
Shakira tvrdi da u Španjolskoj službeno živi od 2015.
BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

Dok državno odvjetništvo tvrdi da je Shakira u tom razdoblju živjela u Španjolskoj više od 183 dana te da je zbog toga trebala platiti porez na ukupan prihod u toj zemlji, pjevačica ističe da je tada bila porezni obveznik Bahama i da je u Španjolsku odlazila tek povremeno, a da tamo službeno živi od 2015.

Pjevačica inače najpoznatija po glazbenim hitovima Waka Waka i Hips don‘t Lie nedavno je izdala novu pjesmu naslova "Don‘t Wait Up", a što će se odviti na polju njezinog privatnog života i optužbe, još je neizvjesno.

Linker
19. travanj 2024 07:58