Petra Kurtela i obitelj
 Rajna Raguž
povratak

Petra Kurtela: Brige, kriza i sreća i ludilo - sve se pomiješalo u jednoj godini

Zagrebačka glumica vraća se na kazališne daske nešto više od godinu dana nakon što je postala majka. U svojoj prvoj ulozi nakon porođaja utjelovit će Trnoružicu, a u razgovoru za potal Gloria.hr otkrila je kako se snašla kao majka, koliko joj je teško bilo odvojiti se od sina te što joj je bilo najteže na porodiljnom dopustu.

Jedna od najpopularnijih bajki, ona o uspavanoj ljepotici, premijerno će biti prikazana 5. listopada u Kazalištu Trešnja, a s prvom izvedbom Trnoružice na kazališne daske vraća se zagrebačka glumica Petra Kurtela. Sinčića Relju rodila je u kolovozu prošle godine i njezin je porodiljni dopust završio, a novo radno poglavlje znakovito počinje upravo utjelovljenjem omiljenog dječjeg lika.

- Voljela sam čitati bajke, ali i slušati audio snimke. Imala sam na desetke tih kazeta i sve sam ih znala napamet. Pripovjedač, u gotovo svim bajkama, bio je fenomenalni Zlatko Crnković od kojeg sam kasnije, na akademiji, imala čast učiti. Te kazete čuvam i namjeravam ih puštati Relji jer stvarno ima nešto magično u njima - otkrila nam je Petra i dodala kako njezin sinčić trenutačno najviše voli Lego kocke i igranje s alatom, dok su mu "knjige zasad zanimljive samo kada ih žvače". S obzirom na to da su cijelu godinu bili nerazdvojni, Petra nam je priznala da joj je odvajanje teško palo, ali su se brzo priviknuli.

Damir Kalogjera
Petra Kurtela vratila se na kazališne daske ulogom Trnoružice

- Prvih tjedan dana mi je bilo teško ostavljati Relju kod kuće, ali brzo smo prebrodili tu krizu. U jaslice će nakon premijere, a sada najčešće bude s tatom ili dadiljom i odlično se zabavlja, baš kao i ja na probama - kazala nam je glumica kojoj je na porodiljnom najteže "padala" rutina.

- Moja prva godina majčinstva je bila duuuuga godina dragosti, ali i brige. Teško mi je bilo ponavljanje istih radnji u nedogled i stavljanje svojih potreba u drugi plan - priznala je, ali i dodala kako su se njezin partner Igor Banović i ona u roditeljskim izazovima dobro snašli.

Zagreb, 220118. 
Glumica Petra Kurtela s obitelji u njihovom domu.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
Neja Markičević / Hanza Media

- On se fenomenalno snašao, u nekim stvarima puno bolje od mene. Sudjeluje u potpunosti u svim obavezama i ima nepogrešiv očinski instinkt. On je roditelj za poželjeti. Ipak, na moj radni ritam se polako privikava. Nikako mu nije jasno kako se naši glumački rasporedi mijenjaju iz sata u sat. On živi u tablicama pa ga nepredvidivost u mojem poslu ponekad dovodi do ludila - govori Petra i otkriva kako za sada ne planiraju proširenje obitelji jer se u troje osjećaju potpuno, što se može vidjeti sa svake obiteljske fotografije koju objavi na svojem Instagram profilu.

Spica / Zagreb 28.03.2018. / foto: Maja Jurovic / Petra Kurtela i sin Relja
Maja Jurović
Na zagrebačkoj špici sa sinom Reljom

Osim partnera koji je roditeljsku ulogu preuzeo ravnopravno, Petri su velika podrška bile i njezine prijateljice, ali i brojne žene koje su je savjetovale i dijelile svoja iskustva putem društvenim mreža. Kako je na Instagramu vrlo aktivna, ispod njezinih fotografija često bi se razvila rasprava, osobito kod onih gdje uz Relju spava njihov mačak Žarko, ali Petra kaže kako se radilo samo o par negativnih komentara, dok su drugi roditelji zapravo oduševljeni.

- Svakodnevno mi ljudi pišu predivne poruke podrške i oduševljenja ili pitaju za savjet i zbog toga volim dijeliti naše zajedničke dogodovštine - otkrila nam je za kraj.

Linker
24. travanj 2024 11:18