Profimedia, TEMP Sipa Press
tabu tema

Penelope Cruz usudila se progovoriti o temi koja je muči, a ljuti je što zbog nje svi postanu nervozni

'Ženska tijela postala su tabu tema, a razgovor o njima jednako su neugodna za muškarce i za žene, no stvari treba ipak mijenjati', misli slavna glumica.

45-godišnja glumica Penelope Cruz smatra da svi postaju nervozni kada se krene raspravljati o ženskim tijelima, pogotovo kada je riječ o hormonima. Slavnu glumicu takva situacija ljuti jer su neke teme koje bi po njoj trebale postati općeprihvaćene još uvijek svojevrsni tabu u društvu.

Penelope Cruz and Pedro Almodovar during the 72th Cannes Film Festival. Cannes, France - 18/05/2019//COLLET_0253-008/1905191138/Credit:GUILLAUME COLLET/SIPA/1905191143, Image: 434578196, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press
Profimedia, TEMP Sipa Press

"Hormoni vladaju svijetom. Sigurna sam da niste mislili da ćemo o tome govoriti... Treba znati kada dođe razdoblje u životu žene kada ona to treba prihvatiti, razumijeti i nazvati to pravim imenom", rekla je glumica. "Previše tabua je oko ženinog tijela i smatram da to ukazuje na nedostatak poštovanja prema ženama. Riječi kao menstruacija, poslije porođajna depresija, menopauza... Čak i danas kada spomenete te riječi za stolom, svi postanu nervozni. Bez obzira je li riječ o grupi žena ili muškaraca. Energija za stolom postane sasvim drukčija. Predmenopauza nastupa u životu žena od 40 do 50 godine, a nitko o tome ne govori. Cijelo društvo to gleda kao tabu temu. To me stvarno ljuti", rekla je majka dvoje djece za magazin Tatler.

May 20, 2019 - Cannes, France - Penelope Cruz attending a photocall for ''Pain And Glory'' during the 72nd annual Cannes Film Festival on May 18, 2019 in Cannes, France, Image: 434948374, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment
Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Zvijezda filma "Svi znaju sve" zadovoljna je što je došlo do pomaka u svijetu filma što se ravnopravnosti u plaćanju žena i muškaraca tiče, ali misli da još ima mjesta za napredak i na tome treba inzistirati.

Penelope Cruz i njezin suprug Javiera Bardema (49) upoznali su se na snimanju romantičnog filma "Jamon, Jamon" početkom devedesetih, ali ljubav među njima procvjetala je tek 2007. godine kada su se ponovno sreli na setu, ovog puta nagrađivanog filma Vicky Cristina Barcelona, Woodyja Allena.

VICKY CRISTINA BARCELONA, Scarlett Johansson (left), Penelope Cruz (top), Javier Bardem, 2008,, Image: 98087094, License: Rights-managed, Restrictions: For usage credit please use; ©Weinstein Company/Courtesy Everett Collection, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Everett RC/TV/Movies
Profimedia, Everett RC/TV/Movies

I od tada su nerazdvojni, a posebnu sreću u život unijela su im njihova djeca: 8-godišnji sin Leo i 6-godišnja kći Luna.

Linker
20. travanj 2024 04:58