Paula Šik Sik
 Neja Markičević / CROPIX
#NISISAMA

Paula Šik Sik: Zbog depresivnih faza i poremećaja prehrane 'natukla' sam 20 kilograma!

Vratia se Šime! Vratia se nakon duge pauze od par mjeseci, nije lovia ribu ali je uvriježeno živio po načelu:„ Poist, popit i na ženu zagalamit!“.Nije toliko galamia koliko je ia, pa je drobinu dobro popunia.

Jasno ti je da sam Šime baš ja, a da ženu nisam zamijenila muškarcem ili dečkom, već dostavljačem pizze i fast fooda.

Unatrag par mjeseci desio mi se „flip“ što zbog nagomilanih situacija koje nisam sama znala rješavati, što zbog „cyber bullinga“, što zbog toksičnih ljudi.

Da ne ulazim u srž problema jer nije da ne želim, nego ne znam još uvijek koja je, prijeći ću na stvar.

Izašla sam sa „priznanjem“ da patim od poremećaja prehrane i svojevrsne „depresivne faze“ u kojoj sam „jela“ svoje emocije. Osim što sam veliki gurman, isto tako sam i veliki emotivac, što je rezultiralo time da sam natukla 20 kila.

Da se odmah obranim od suvišnih komentara, to što sam natukla 20 ne smatram da sam debela, već jednostavno nisi to ti, nisi navikao sebe gledati takvu. Nakon neuspjelih pokušaja čupanja iz „životne provalije“ obratila sam se stručnoj pomoći i sada sam u procesu pronalaženja same sebe.

Mihovil Mandić
Paula Šik

Psihologije kaže nekako ovako (kako sam ja to zapamtila) : „ ... oni koji potraže pomoć zapravo su na dobitku u odnosu na one koji nikada ne stvore potrebu za istim.“

Zašto? Jer ti isti ljudi nauče razne metode i upravo tim putem shvate tko su i što im treba. A te iste metode te dovedu do „savršenog života“.

Smiješno zvuči jer realno, savršen život ne postoji, ali postoji savršen mir koji naučiš stvoriti sam sebi.

Da se ne bih previše petljala u područje o kojem vrlo malo znam i o kojem tek sad učim, prijeći ću na područje koje je meni pomoglo – rekreacija i sport.

U trenutcima svoje borbe, nije mi bilo ni na kraj pameti ići vježbati jer volje i energije sam imala samo tek toliko da odem do frižidera i nazad u krevet.

Ali onda se polako vratila. Ne u potpunosti, ali radim na tome.

Osim što s Markom (THE TRENEROM među trenerima, jer nije trener već prijatelj, psiholog, brat, suputnik) ubijem trening do te mjere da nemam više „viška energije“ koja bi me kasnije odvela u autodestrukciju, napunim se i pozitivnom energijom. Hormoni sreće se izluče, a ja strgana izlazim iz gyma s ogromnim osmjehom na licu.

Privatni album
Paula Šik Sik

Osim Marka tu je moja obitelj, prijatelji, vjera i Shaan - koji me svakodnevno dižu!

Što ti želim reći, nisam prva ni zadnja s takvim ili sličnim problemom, zapravo nas je toliki broj da ne biste povjerovali. Najbitnije je pronaći snagu, a snaga se krije u ciljevima koje želite napraviti. Ne zadajte si dugoročne ciljeve, već kratkoročne, koji se odnose na baš taj dan u kojem ste se probudili pa čak iz sata u sat. Produljujte svoju sreću tako što potičete aktivnosti koje u vama bude pozitivne emocije (za mene je to trening). Potražite stručnu pomoć jer to je sasvim normalno, štoviše, preporučuje se svakome!

I nemoj misliti da je put lagan i kratak, apsolutno nije. Traje i trajat će, ali što prije se uhvatiš u koštac s problemom, sam put povratka na „normalno“ će doći brže.

Govorim ti iz vlastitog iskustva, intenzivno se bavim time dva mjeseca, a ispred mene je minimalno još godina dana rada na sebi, pa onda još cijeli život održavanja „sustava čistim“.

Stoga, trgni se, ohrabri se,

NISI SAMA!

Voli Vas

Paula ŠikSik

Linker
17. travanj 2024 03:38