PROVOKATIVNA KOLUMNA

Paula Šik Sik ugostila mladog i uspješnog 'momka za poželjeti'

Momak za poželjeti. Realno, jedini frajeri koje smo ikada poželjele, al' ono baš jako, su bili likovi iz filmova ili knjiga.

Teški romantici, ali s kul gardom, tako da ta romantika niti u jednom trenutku ne prelazi granicu dobrog ukusa. Skidaju zvijezde s neba, a daju ti dovoljno slobode da radiš što i kako želiš. Vrhunski smisao za humor, s dozom sarkazma, empatičan i razuman, a opet bad boy.

Aha, da jesam li spomenula da je plave krvi, voli avanture i još k tome metar i 95. Uz sve to je obrazovan, elokventan i uspješan u svome poslu. I markantan.

Dobro, ovog vjerojatno nema ni u filmu, ali što se kod nas nudi?

U jednoj fazi života svi oni misle da je mjera uspješnosti onoliko boca Moëta koliko okreneš u klubu. Ako su još prskalice u paketu, najjači je u društvu. Da se razumijemo, mi ih potkrijepimo potvrdnom radnjom, ako ne dolaska k njima, onda bar gledanja u cijelu tu "raskoš".

Postoji i moment prepucavanja uspješnosti tko će voziti skuplji auto, a svi znamo čiji je auto. Mater i ćaća vjerojatno doma spavaju ne znajući gdje je auto, a i "momak za poželjeti".

Prava slika uspješnog mladog muškarca u Hrvatskoj je zapravo potpuno drugačija.

Uspješan si ako se odseliš od staraca prije tridesete godine.

Uspješan si ako završiš studij do trideset i pete.

Uspješan si ako imaš stalna primanja.

A mlad i uspješan se još uvijek smatra čovjek od 50 godina. Zašto mlad? Jer još uvijek ima 15 godina za odraditi do penzije. Pa oni su mladići, znaš li ti što se u 15 godina sve može izdogađati.

Surovu realnost na stranu, zaista postoje likovi iz filmova i knjiga. Možda ne u punom, gore navedenom opisu, ali uspješni, mladi, zgodni i zanimljivi!

Možda im ne dajemo dovoljno prostora da zablistaju, možda ne gledamo na pravim mjestima, ali uistinu postoje!

Linker
20. travanj 2024 17:05