Paula Šik Sik
Ponekad je malo - stvarno mnogo

Paula Šik Sik: U svijetu punom ničega, budi sve

Koliko puta si pomislila, da nešto "malo" nije vrijedno spomena. Poput pet kuna za pomoć malenoj Mili? Zvuči smiješno, totalno nebitno, skoro pa... ništa. Ali pet po pet je - sve. To je bio jedan aktualan primjer. Čekaj, imam ih još.

U svijetu slatkiša i slastica, jedan desert od dva sastojka - i to posnog sira i mjerice proteina - u odnosu na čokoladni fondant sa sladoledom i umakom od šumskog voća opet zvuči kao ništa. Ali je sve. Ako i dalje misliš da je ništa, probaj i vidjet ćeš da je hit! Mislim, onome tko "topi masti" taj mali desert je sve na svijetu.

U modnom svijetu, jedna traka za kosu od 39 kuna, u odnosu na skupe krpice je ništa. Ali uskladi je s običnim outfitom i dobiješ outfit za pet. A petica je odlična ocijena, meni je u školi bila sve.

U svijetu fitnessa, pola sata brze šetnje, u odnosu na krvoločni trening koji plaćaš treneru plus mjesečna članarina za gym, je ništa. Ali ubaci to ništa u svakodnevnu rutinu i dobit ćeš sve (sve=rezultate).

Broj tri u svijetu brojeva je mali broj (ukoliko gledamo skup pozitivnih brojeva s nulom), veći je samo od 0, 1, i 2. Ali u frizerskom svijetu, broj tri koji označava centimetre je sve. Mislim, uglavnom nama ženama izgleda tako. Jer kad ti frizerka umjesto vrhova skrati tri centimetra kose, izgleda kao da je odrezala sve. Kod muškaraca, to je vrlo često apsolutno sve na glavi.

U make-up svijetu, kada radiš no make-up look, ne koristiš ništa, već sve, samo u manjoj dozi i decentnije (to sam ti i pokazala u videu).

Paula Sikirić

Jasno? Ponekad, a zapravo vrlo često to "ništa!" je ... APSOLUTNO SVE!

Pa kada pomisliš da je neko dobro dijelo ili sitnica, totalno nebitna, razmisli opet.

Da mi kao ljudi češće radimo "ništa", cijeli svijet bi bio - SVE!

Linker
10. lipanj 2022 20:54