Preslatka fotografija

Ovo će gotovo svaka majka razumijeti: Leona Paraminski s kćerkicom na grudima našalila se na svoj račun

Glumica je rodila u 43. godini života, a malena je ‘probila‘ termin za čak dva tjedna. Nakon zatišja na društvenim mrežama, napokon je podijelila zajedničku fotografiju, a mnogima je tako rastopila srca.

"Food factory", našalila se glumica Leona Paraminski na prvoj fotografiji na Instagramu koju je objavila sa svojom djevojčicom.

"Umorna, a blistava. Uživajte, lijepe curice", napisala joj je kolegica i glumica Nataša Janjić Medančić. S veselim emotikonima u komentarima pridružili su se i glumac Amar Bukvić, ali i glumica Marijana Mikulić. Ovo je inače prva zajednička fotografija majke i kćeri na društvenim mrežama, a Leona ju je objavila nešto više od mjesec dana od poroda.

Iščekivanje je malena produžila za dva tjedna jer je za toliko "probila" termin, a na svijet je stigla 4. rujna. Zbog toga je naša glumica i 42. rođendan dočekala s bebom u trbuhu. Rodila je u istoj bolnici kao i Meghan Markle malenu Lilibet Dianu, u Santa Barbara Cottage bolnici u Kaliforniji. Njezin put do žarko željene trudnoće nimalo nije bio lagan. Nakon prve neuspješne umjetne oplodnje u Hrvatskoj par se nije obeshrabrio i drugi put im je, na sreću - uspjelo.

image
Leona Paraminski i suprugTin Komljenović
SRDJAN VRANCIC/CROPIX

"Odlučila sam se za medicinski pomognutu oplodnju, a preko svoje maserke doznala sam za zagrebačku Polikliniku IVF i dr. Velimira Šimunića, profesora ginekologije i porodništva te jednog od najvećih domaćih stručnjaka za humanu reprodukciju. Prošlo ljeto sam onamo prvi put otišla na izvantjelesnu oplodnju, vratila se u Ameriku, no postupak nije uspio. Bilo mi je to vrlo teško i frustrirajuće, pogotovo zbog toga što mi nitko nije znao reći zašto ne mogu zatrudnjeti pa da problem nekako riješim. Tri mjeseca kasnije pokušala sam ponovno, jer ostala je još jedna Tinova i moja “frozen baby”, kako u šali nazivam blastocistu, to jest napredni embrij za implantaciju. Nisam imala nikakvih očekivanja, ali 23. studenog sam u jeku korone ponovno došla u Hrvatsku i 7. prosinca, baš na 36. rođendan moje sestre Ines, ponovila transfer. Ovoga puta - uspješno", rekla je Paraminski ekskluzivno za Gloriju ove godine u ožujku.

Čitajte i: Leona Paraminski postala je majka! Naša glumica rodila je u istoj bolnici kao i Meghan Markle

Prva tri mjeseca trudnoće bila je u Hrvatskoj, a nakon toga se sa suprugom Tinom Komljenovićem vratila u Kaliforniju. S nama je podijelila i misli o tome kakva majka želi biti.

"Vjerujem da ću biti opuštena i fleksibilna jer mislim da nije dobro kad se roditelji prema djetetu odnose previše zaštitnički. Zezamo se da će biti matematičar na Tina, ali možda se odluči i za glumu, koja je moja velika ljubav. Vidjet ćemo hoće li prevladati znanost ili umjetnost", rekla je Leona, čiji je suprug suosnivač američke startup tvrtke Nexus Photonics koja se, uz ostalo, bavi razvojem nanotehnologije.

image
Leona Paraminski trenutačno sa suprugom živi u SAD-u.
VEDRAN PETEH/CROPIX

U Hrvatsku s kćerkicom planiraju doći na ljeto, a dotad će Leona biti maksimalno posvećena majčinskoj ulozi.

Čitajte i: Leona Paraminski progovorila o umjetnoj oplodnji: 'Ženama se u Hrvatskoj pristupa s više ljudskosti'

Linker
19. travanj 2024 10:54